март 29, 2024
Valjevo

MUP uputio važan apel: Nikako ne krećite na put na ovim pravcima, više od 25.000 građana bez struje

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Arhiv

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije neprekidno su angažovani na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je juče zahvatilo teritoriju Republike Srbije.

Ukupno 104 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila iz Valjeva, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Jagodine, Užica, Subotice, Kraljeva i Smedereva, do 07.00 časova jutros, bili su angažovani na 45 intervencija – asistencija ekipama hitne pomoći, pomoći zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanju palih stabala i delova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnim licima, posebno na teško dostupnim lokacijama.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, iz Sjenice i Novog Pazara, tokom večernjih sati, sa radnicima preduzeća AD „Novi Pazar Put“, bili su angažovani pri oslobađanju 10 vozila zavejanih na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica i tom prilikom nije bilo povređenih osoba. Intervencija je završena u sinoć u 23:55 časova.

– U snegu je ostalo zaglavljenо preko 10 ljudi. Svi su zajedno evakuisani i na bezbednom su. Ovo je jedna od najopasnijih deonica i zato se strogo apeluje na vozače da ne kreću na put dok traju ovakvi vremenski uslovi. Duva veoma jak vetar koji pravi smetove visoke nekoliko metara i otežava posao putarima. Čim se udari vetra umanje i vremenski uslovi dozvole, kreće se u raščišćavanje puta – rekao je Senko Ibrović iz preduzeća „Novi Pazar put“.

Takođe, u Novoj Varoši vatrogasci-spasioci asistirali su Hitnoj medicinskoj službi u prevoženju medicinskog osoblja do mesta Radojević radi ukazivanja prve pomoći bolesnoj osobi.

Pratitenas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X