22 марта, 2023
Valjevo

Djermanović na tronu

Podelite post:

 

 

 

Protekle subote u hali „Omni Centra“ u Valjevu održano je Prvenstvo Srbije U23 odnosno za mladje seniore i seniorke. Nastupalo je 113 rvača i 20 rvačica od čega 8 predstavnika valjevske „Mladosti“.

Strahinja Djermanović u kategoriji 130 kilograma osvoja zlato sa 4 pobede koje su ostvarivane prekidima u prvoj rundi što mu je donelo pored zlatnog odličja i titulu najboljeg rvača na turniru.
Bojan Andrić i Luka Pavlović  iako po godinama dosta mladji od svojih protivnika sa po 3 pobede i jednim porazom stižu do bronze. Ovo je neverovatan uspeh uzimajući u obzir da oni u ovoj uzrasnoj kategoriji mogu da se takmiče narednih 5 godina.
„Svakako je velika radost zlatna medalja i titula najboljeg rvača turnira Djermanovića ali možemo slobodno da kažemo da bronze Andrića i Pavlovića sijaju kao zlato. Ono što je takođe lepo videti da rvanje kao sport u Valjevu živi, hala prepuna mladih rvača, veterana, ljubitelja borilačkih sportova i svi navijaju iz sveg glasa za naše momke. Ako uzmemo u obzir da je na manje od 2 km od rvanja održan turnir u karateu u organizaciji Karate kluba 014 sa preko 300 učesnika možemo slobodno da kažemo da je subota bila dan borilačkih sportova i  da Grad Valjevo polako dobija epitet grada borilačkih sportova. Dinamika takmičenja ne dozvoljava predah već narednog vikenda imamo
dva Kupa Srbije za kadete i juniore nadamo se sa još lepih vesti.“

Patite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X