март 29, 2024
Valjevo

Održana 30. sednica Skupštine grada

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Održana je trideseta sednica Skupštine grada Valjeva. Pored usvajanja odluke o javnom zaduživanju i prvog rebalansa budžeta za 2023. godinu, odbornici Skupštine grada Valjeva su na današnjoj sednici usvojili Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Valjeva za 2022. godinu. Ovom odlukom reguliše se angažovanje revizora za obavljanje eksterne revizije finansijskih izveštaja, koji čine sadržaj završnog računa budžeta grada Valjeva za 2022. godinu. Eksternu reviziju obaviće lice koje ispunjava uslove za obavljanje poslova revizije finansijskih izveštaja propisane zakonom kojim se uređuje računovodstvo i revizija.

„Najveća uvećanja su za završetak ulica u Privrednoj zoni, potisnog cevovoda i crpnih stanica. Ostale obaveze su prenete obaveze iz prethodne godine. Slušajući kritike u kojima se iznose sumnje na javne nabavke, nemoguće je u ovom vremenu namestiti javnu nabavku od kada postoji mogućnost udruživanja. Ako jedan ponuđač ne ispunjava uslove, dve, tri firme mogu da se udruže i da ispune uslove koji su potrebni za tu javnu nabavku. Dakle, ne postoji mogućnost nameštanja javne nabavke. Građani Valjeva znaju da radimo odgovorno svoj posao, pošteno, naša dela govore umesto nas! Mi smo u prošloj godini u Odeljenju za infrastrukturu asfaltirali 22 makadamske ulice u gradu, 8 km smo uradili gradskih ulica, dečjih vrtića, rekonstruisali ulica, pored redovnih održavanja“, rekao je Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu.

Data je saglasnost na izmenu i dopunu programa poslovanja i programa korišćenja subvencija JKP „Toplana-Valjevo“, „Vidrak“, „Polet“. Data je saglasnost na poveravanju poslova, kao i na cene radova za izgradnju, pdržavanje i rekonstrukciju objekata javnog vodovoda i kanalizacije JKP „Vodovod-Valjevo“.

Usvojen je program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Valjeva za 2023. godinu.

Usvojen je Program korišćenja sredstava za preduzimanje preventivnih mera za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u 2023. godini.

Pokrenuta je inicijativa za proširenje područja slobodne zone „Šabac“ na područje grada Valjeva. Proširenje slobodne zone „Šabac“ na područje grada Valjeva ima za cilj ekonomski razvoj grada Valjeva, kroz povećanje konkurentnosti grada, unapređenje poslovnog ambijenta stvaranjem dodatnih uslova za jačanje postojećih i privlačenje novih investicija, povećanja obima proizvodnje roba i pružanja usluga, zapošljavanja, transfera savremenih tehnologija i sve drugo što vodi daljem napretku grada. S tim u vezi, odobrava se pokretanje ove inicijative, a na osnovu dostavljenog pisma o namerama privrednog društva „Hansgrohe“, u kome je iskazano interesovanje da posluje u režimu slobodne zone.

Data je saglasnost na Statut Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović“.

U sklopu kadrovskih pitanja, najvažnija rešenja su razrešenje dosadašnjeg direktora Društva sa ograničenom odgovornošću „Agrorazvoj-valjevske doline“ Dragutina Kuzmanovića i imenovanje Gorana Marjanovića, inženjera poljoprivrede za stočarstvo, dugogodišnjeg radnika ovog preduzeća. Pored ovog preduzeća, izmenjeni su članovi upravnog odbora „Arhiva“, kao i članova školskih odbora, nadzornih odbora ustanova i javnih preduzeća.

Današnja sednica Skupštine grada Valjeva je održana po novom poslovniku, kojim je uveden elektronski sistem prijave i dojave odbornika, kao i elektronsko glasanje.

Patite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X