21 марта, 2023
Valjevo

Nastavljanje uređenja Doma sporta „General Svetomir Đukić“

Podelite post:

 

 

Ministarstvo sporta Republike Srbije sa 6,5 miliona dinara finansiraće projekat grada Valjeva, koji se odnosi na rekonstrukciju objekta Doma sporta „General Svetomir Đukić“, a tiče se mašinskih instalacija, odnosno klima komora. Iz budžeta grada, u ovoj budžetskoj godini je Ustanovi za fizičku kulturu „Valis“ prebačeno još 12 miliona dinara za završetak unutrašnjeg uređenja nekadašnjeg „Partizana“. Ovim novcem će se uraditi, pored mašinskih instalacija, drugi deo zgrade sa svlačionicama i hodnik u objektu.

Опис фотографије није доступан.

Okončanjem ove faze radova, objekat Doma sporta „General Svetomir Đukić“ će se svrstati u red najuređenijih sportskih objekata u Srbiji, spremnih da se u njima organizju brojni sadržaji, pre svega za decu predškolskog i školskog uzrasta i za potrebe sportskih klubova.

„Кada se setimo u kakvom stanju je bio ovaj objekat i pogledamo ga sada, vidimo koliki je put pređen i koliko napora smo mi kao Grad, uz podršku Republike Srbije uložili da uredimo Dom sporta „General Svetomir Đukić“, koji je jedan od simbola Valjeva.

Слика може припадати зид од цигле, ходник и у затвореном

Zahvaljujući dobroj saradnji sa resornim ministarstvom koja je započela u prethodnom periodu, a koja je nastavljena i sa sadašnjim predstavnicima Ministarstva sporta, privodimo kraju radove na uređenju i ponosni smo na to kako već sada Dom sporta izgleda. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i ja smo prilikom posete prethodnog ministra Valjevu iskoristili da predstavimo neke od najvažnijih projekata za Valjevo. Ovo je potvrda dobre saradnje sa Ministarstvom sporta, koja se nastavlja i sa novim sazivom“, rekao je član Gradskog veća zadužen za sport Vladimir Mišković.

Podsetimo, rekonstrukcija nekadašnjeg „Partizana“ je do sada sprovedena u dve faze. Najpre je urađena spoljna rekonstrukcija, vrednosti 40 miliona dinara, od čega je Valjevo finansiralo sa 28, a država sa 12 miliona. Potom se prešlo na unutrašnju rekonstrukciju, u okviru koje je urađen deo svlačionica, parket i podloge u obe sale, novi koševi, za šta je izdvojeno 20 miliona dinara novca iz gradskog budžeta. Nakon ove treće faze unutrašnje rekonstrukcije, Dom sporta „General Svetomir Đukić“ će biti dodatno uređen za sprovođenje planiranih aktivnosti usmerenih ka razvoju sporta u Valjevu.

Pratitenas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X