март 29, 2024
Valjevo

Turističke organizacije Valjeva i Banja Luke potpisale protokol o saradnji

Podelite post:

 

 

Foto: valjevo.rs

Protokol o saradnji Turističke organizacije Valjeva sa Turističkom organizacijom Banja Luke potpisale su direktorke Ana Marković i Dragana Vukliš na 3. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održao od 10. do 12. marta u Banja Luci.

Osnovni cilj protokola o saradnji turističkih organizacija Valjeva i Banja Luke je promocija turističkih ponuda obe destinacije, uz unapređenje privrednih, kulturnih, obrazovnih i tradicionalnih odnosa. Saradnja u okviru protokola podrazumeva i razvoj zajedničkih projekata i povezivanje kroz manifestacije i turističke agencije. Turistička organizacija Valjeva predstavila je svoju turističku ponudu na sajmu zajedno na štandu sa Turističkom organizacijom Srbije.

Sajam turizma u Banja Luci je okupio 110 izlagača i 300 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Turske, Mađarske. Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je svečano otvorio Sajam turizma i najavio manifestaciju Srpska Open od 16. do 23. aprila u Banja Luci. Zlatan Klokić, vršilac dužnosti ministra trgovine i turizma izrazio je nadu da će turizam kao privredna grana imati sve veći rast.

U Banja Luci 10. marta je otvoren treći po redu Međunarodni sajam turizma, pod pokroviteljstvom Grada Banja Luke, Vlade Republike Srpske i Ministarstva trgovine i turizma.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X