април 19, 2024
Valjevo

Sindikat u Gorenju najavio štrajk upozorenja

Podelite post:

 

 

Sindikat Gorenje najavio je štrajk upozorenja. Kako se navodi u obaveštenju Sindikata radnika, inspekcija rada podnela je prekršajnu prijavu protiv direktora preduzeća zbog, kako se navodi „protivzakonitog uvodjenja prekovremnog rada“.

Kada će i da li će uopšte biti održan štrajk upozorenja u fabrici Gorenje za sada nije poznato, ali takvu mogućnost upravo najavljuje Sindikat ove fabrike koji je na oglasnoj tabli preduzeća objavio Obaveštenje u kom se navodi : „Sigurno ste primetili jednu veliku promenu u našoj firmi ood poslednje posete inspekcije rada, a tiče se prekovremenog rada. Ta promena se ogleda u tome što Poslodavac više ne može da Vam preti kada protivzakonito uvodi prekovremeni rad već od sada će morati da Vas moli“.

Sindikat u daljem tekstu Obaveštenja navodi da se zbog pomenute zloupotrebe poslodavca obratio inspekciji rada koja je ustanovila propuste i protiv direktora podnela prekršajnu prijavu. Sindikat takodje izražava žaljenje što poslodavci nisu našli za shodno da predsatvnike Sindikata pozovu na nastavak razgovora koji se tiču plata zaposlenih .

Zbog svega navedenogg Sindikat najavljuje štrajk upozorenja, a za vreme održavanja kaže da će biti navedeno u samoj odluci o štrajku. Istovremeno Sindikat upućuje  zaposlene da u slučaju da im neko od poslodavaca zabani prisustvo štrajku ili pak izvrši drugu vrstu pritiska istog snime i snimak dostave sindikatu jer je kako navode to snimak krivičnog dela.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X