март 29, 2024
Valjevo

Mionica po drugi put  domaćin državnog prvenstva u plesu

Podelite post:

 

 

 

Opština Mionica biće po drugi put  domaćin državnog prvenstva u plesu u kom će u kom će učestvovati preko 300 takmičara iz 18 klubova. Novost je da će ove godine, pored ekipa iz Srbije nastupiti i plesači iz Brčkog i Zagreba. A biće predstavljeno i prvo Brejking takmičenje kao promo sport na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

Najbolji sportski plesači će 26. marta imati priliku da se nadmeću u disciplinama latino američkih i standardnih plesova, kao i disciplinama savremenog plesa u modernoj i novoj hali Sportskog centra u Mionici. Finale i izbor za državnog prvaka održaće se na samom kraju, dok će pre toga, u revijalnom delu, nastupiti predškolci i učenici nižih razreda mioničkih škola i odrasli polaznici plesne škole iz Mionice.

– I ove godine, Mionica je domaćin državnog prvenstva u plesu. Dolazak ovako velikih takmičenja nam dokazuje opravdanost ulaganja u rekonstrukciju Sportskog centra. Moderna sportska hala sada ima sve uslove da bude domaćin državnih takmičenja. U rekonstrukciju smo uložili 114 miliona dinara. Ulažemo ogroman trud u razvoj svake oblasti, od infrastrukture, sporta, kulture, socijalne zaštite do obrazovanja. Zahvalio bih se Plesnom Savezu Srbije, Ministarstvu sprota i omladine i plesnoj školi RMP na izuzetnoj saradnji – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Prošle godine smo prvi put nesebičnom podrškom predsednika Opštine Mionica, Bobana Jankovića, realizovali jedno ovako zahtevno plesno takmičenje na obostrano zadovoljstvo. Sada smo u prilici da ukazano poverenje još jednom opravdamo dobrom organizacijom i boljom vidljivošću. Za razliku od prošle godine sada imamo i kategoriju Brejkinga koji je promo sport na narednom OI u Parizu i takmičare iz Brčkog i Zagreba. Kroz pripadnike brojne plesne zajednice želimo da predstavimo ovaj deo Srbije i Mionicu kao jednu od najperspektivnijih opština, i da u to uverimo sve naše takmičare, kao i široku publiku koja će dolaziti iz različitih sredina. Nadam se da ćemo u nedelju uveče svi uživati u čarima ovog prelepog sporta“, reči su Miodraga Mićića koji će tog dana biti jedan od sudija sa najvišom nacionalnom licencom.

Takmičenje organizuju Studio RMP Klub, Plesni Savez Srbije i opština Mionica uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju velikom finalu koje je zakazano za 19:45 časova, gde će za sve posetioce ulaz biti besplatan.

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X