мај 27, 2024
Valjevo

SNS: Čestitka povodom Dana Grada

Podelite post:

 

 

Povodom Dana Grada, Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo svim građankama i građanima upućuje iskrene čestitke, uz želje za bolju budućnost, razvoj i napredak našeg Grada. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ovaj datum obeležavamo kao Praznik grada Valjeva, u znak sećanja na 20. mart 1804.godine,  kada su posle višednevne opsade srpske ustaničke jedinice ušle u Valjevo, dok su Turci pod okriljem noći prethodno napustili grad. Prvo poznato oslobođenje Valjeva, posle viševekovnog turskog ropstva, označilo je početak prerastanja orijentalne kasabe u evropski Grad sa hrišćanskim obeležjima. Kao što Sretenje, dan kada je počeo Prvi srpski ustanak, predstavlja početak stvaranja savremene slobodne Srbije, tako se u Valjevu 20. mart obeležava kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja našeg Grada, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Hvala svim Valjevkama i Valjevcima sa kojima smo zajednički prelazili sve prepreke, koji su nam bili vetar u leđa i podsetnik da se držimo dobrog puta. Radili smo i radimo, trudeći se da Valjevo bude najlepši Grad, a vreme će biti najbolji sudija kvaliteta i toga koliko smo uspeli da menjamo stvari na bolje – i to ne samo puteve i objekte, već i sami sebe.

U ime proslave Praznika grada Valjeva i u ime razvoja i napretka – Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo još jednom čestita Praznik Grada, sa nadom da zajedničkim radom nastavimo graditi uspešnije Valjevo!

Živelo Valjevo!

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo“

Pratite nas i delite na društvenim mrežama portal „valjevonadlanu.rs“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X