мај 28, 2024
Valjevo

PENZIJE PRVO SAMOSTALCIMA U APRILU! Evo kada počinje isplata penzijskog i invalidskog osiguranja!

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je objavio da će isplate penzija za mart 2023. godine krenuti 4. aprila.

Prema kalendaru isplata u aprilu koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzije će u ovom mesecu prvi primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će penzije za mart, koje se inače isplaćuju u aprilu, početi da pristižu 4. aprila.

Penzije će istoga dana biti isplaćene i onima koji ih primaju preko tekućih računa i onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima. Dva dana kasnije, 6. aprila, počinje isplata za dve kategorije penzionera i to vojne i poljoprivredne, nezavisno od toga za koji način isplate su se opredelili.

Najbrojnija grupacija penzionera, oni iz kategorije zaposlenih, primanja će kao i obično dobiti poslednji, pa će onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na šalterima pošta primanja početi da pristižu od 7. aprila, a penzionerima koji primanja dobijaju preko tekućih računa, od 11. aprila. Sa ovim čekom najstarijima stižu isti iznosi kao i prilikom prethodne isplate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X