март 19, 2024
Valjevo

„Krušik“sutra najavio jednosatni štrajk upozorenja

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Zaposleni u fabrici naoružanja „Krušik“ sutra stupaju u jednosatni štrajk upozorenja, jer su pored ostalog nezadovoljni iznosom svojih zarada i uslovima rada, najavila je Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije (ASNS).

„Posle današnjih neuspelih razgovora sa v.d. direktorom Jovankom Andrić nije postignut dogovor oko povećanja plata, stvaranja bezbednih uslova za rad i povezivanja radnog staža pa su sindikati i zaposleni u ‘Krušiku’ prisiljeni da stupanjem u štrajk upozorenja pošalju jasnu poruku i upozorenje poslodavcu i Vladi Srbije na neodrživo niske zarade, nebezbedne uslove rada i problem nepovezanog staža osiguranja koji se godinama ne rešava“, navedeno je u saopštenju.

Iz ASNS-a su istakli da će ukoliko se na odgovoran način, urgentno ne pristupi poboljšanju materijalnog i radnog položaja radnika, zaposleni potpuno obustaviti rad „Krušika“ i štrajkom se izboriti za svoja prava.

Kako su ranije danas preneli mediji, radnici zahtevaju povećanje zarada za 10.000 dinara u neto iznosu, a odluku o stupanju u štrajk su potpisali predstavnici četiri reprezentativna sindikata u „Krušiku“, Samostalni sindikat, Sindikat „Sloga“, ASNS i Sindikat „Nezavisnost“.

Kako stoji u odluci o stupanju u štrajk upozorenja, osim prekida rada, štrajkom je predviđeno i okupljanje zaposlenih ispred svojih pogona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X