март 19, 2024
Valjevo

MUP: Za četiri dana pojačane saobraćajne kontrole sankcionisano više hiljada vozača

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Policijski službenici saobraćajne policije tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena na teritoriji čitave zemlje isključili su iz saobraćaja 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Кako je navedeno u saopštenju MUP-a, akcija je sprovedena uz aktivno učešće policijskih službenika, a korišćeno je 365 radarskih uređaja za kontrolu brzine, 50 droga testova i više od 1.000 alkometara.

„Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu“, navedeno je u saopštenju.

Takođe, kako navode iz MUP-a, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja, navode iz MUP-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X