март 19, 2024
Valjevo

Jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku održan, odluka Nadzornog odbora na potezu

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Radnici Krušika danas su održali jednosatni štrajk upozorenja, kojim traže povišicu od 10.000 dinara neto, objavili su Udruženi sindikati Srbije – Sloga.

„Nezadovoljni radnici valjevskog Krušika, uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike“, objavljeno je na sajtu tog sindikata.

U informaciji sa sajta Sloge navodi se da je, prema rečima predstavnika sindikata, „izlaznost bila 95 odsto, a Nadzorni odbor fabrike je za 13 časova zakazao hitnu sednicu na kojoj će se razmatrati zahtevi radnika“.

Podsećamo, nezadovoljni svojim platama, radnici Krušika zahtevaju povišicu od 10.000 dinara u neto iznosu kako bi njihove zarade makar delimično pratile inflaciju.

Štrajk je inicirala grupa nezadovoljnih radnika iz Krušikove Livnice, nakon čega su im se pridružili radnici iz ostalih pogona vojnog dela fabrike, a podržan je od strane četiri reprezentativna sindikata u fabrici – Sindikata Sloga, Samostalnog sindikata, Nezavisnosti i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata Srbije.

Sve eventualne dalje akcije u vezi radikalizacije štrajka, prema najavama iz sindikata – preduzeće se u skladu sa odlukama u vezi njihovih zahteva koje bude doneo Nadzorni odbor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X