април 19, 2024
Valjevo

Valjevo se od jutros zabelelo

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Stanovnici našeg grada koji su jutros poranili na posao ostali su šokirani visinom snežnog pokrivača koji je napadao kao da je reč o januaru, a ne o proleću i aprilu mesecu.

U Valjevu ujutru i pre podne intenzivne snežne padavine uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm u gradu, a na periferiji i do 30 cm vlažnog snega.

Posle podne slabljenje snega, a potpuni prestanak padavina očekuje se u sredu tokom dana.

Na Kopaoniku i Zlatiboru mećava .

Tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a mećava je i na Kopaoniku, koji je u 6 sati bio nahladniji sa minus osam stepeni Celzijusa.

U najvećem delu Srbije temperature su između nula i dva stepena.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i u Šumadiji na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

Intenzivnije snežne padavine očekuju jutros i pre podne – u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a na planinama i do 50 cm novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra.

U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek sutra.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X