28 маја, 2023
Valjevo

Pravda je spora, ali (ponekad) dostižna

Podelite post:

 

 

 

 

Lokalni front u saopštenju za javnost navodi da je nakon sudskog spora u trajanju od 4. godine sud je doneo presudu u korist Ljubomira Radovića, aktiviste Lokalnog fronta. Saopštenje Lokalnog fronta prenosimo u celosti:

Još jedan od glasnogovornika SNS vlasti, od onih koji su delatnost blaćenja političkih neistomišljenika preuzeli da bi ih neko štitio posle kriminalnih radnji kojima su žestoko oštetili građane i državu, otpočeo je pre četiri godine prljave medijske napade na našeg Ljubomira Radovića, tada odbornika u Skupštini grada Valjeva.

Zoran Majdak, na mnogo načina nagrađivan i od gradske vlasti, pokušao je da politički, profesionalno i društveno diskredituje čoveka koji već godinama u Lokalnom frontu pošteno, hrabro i uporno zastupa građane Valjeva. Napadi su se po pravilu pojačavali kad god je Lokalni front Va otvarao neku od brojnih tema korupcije vezanih za tadašnju vlast u Valjevu, na čelu sa Slobodanom Gvozdenovićem.

Vrhunac ove harange videli smo 2019. godine, u medijskoj mreži koju je, uz pomoć vlasti, stvorio Zoran Majdak i čiji deo su bili i internet portali, stranice na društvenim mrežama i Radio Valjevo. Uvid u evidenciju APR-a, pokazuje kako su firme povezane sa Majdakom stalno menjale sedišta, zastupnike i zaposlene sa ciljem da se izbegne bilo kakva odgovornost za drastična kršenja zakona.

Počev od 19. marta 2019. pa tokom nekoliko narednih dana u programu Radio Valjeva, uvrede i klevete kojima je zagađivao etar, Majdak je drsko završavao rečima „S poštovanjem Majdak“. Kao i svaki silnik propustio je da prikrije tragove svojih nedela. Postao je neoprezan, ubeđen da ima moćnu zaštitu. Možda i zbog ogromnih količina novca koje je valjevska vlast upumpavala na račune nekoliko njegovih firmi, sve pod izgovorom “finansiranje medijskih projekata”.

Ljubomir Radović je, naravno, odmah tužio Zorana Majdaka zbog povrede časti i ugleda. Postupak je trajao pune četiri godine, ali se ovih dana završio presudom Višeg suda u Valjevu kojom je Majdaku naloženo da isplati novčanu nadoknadu i sve troškove postupka, ukupno 185 hiljada dinara.

Jedan od Majdakovih idola, Dragan J. Vučićević, ovih dana je odabrao da provede šest meseci u zatvoru, jer neće da isplati novac koji je sud odredio kao naknadu zbog vređanja novinara. Lokalni front Va se pita da li će i Zoran Majdak krenuti istim putem i stići, najzad, tamo gde mu je i mesto?

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video
X