април 25, 2024
Valjevo

Predsednik Vučić sutra u Valjevu prisustvovaće otvaranju fabrike Bizerba

Podelite post:

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra ceremoniji otvaranja fabrike Bizerba u Valjevu.

Ceremonija otvaranja te fabrike predviđena je za 12.00 sati, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu.

Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih.

Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora.

Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

Nemačka kompanija BIZERBA je svetski lider u proizvodnji vaga, zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X