мај 30, 2024
Valjevo

PREDSEDNIK VUČIĆ JE OTVORIO FABRIKU „BIZERBA“ U VALJEVU

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja fabrike „Bizerba“ u Valjevu. Ceremonija otvaranja fabrike počela je u 12 sati. Predsednika Vučića doćekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Слика може припадати 6 особа

– Za samo godinu dana je ovo rešeno, čisto je kao u apoteci, a ne kao da je vaga za merenje. Ovde će biti najveća plata – kaže predsednik.

Опис није доступан.

Predsednik se zatim rukovao sa radnicima i popričao sa njima.

Опис није доступан.

Predsednik je upitao da li su ovo najbolje vage na svetu, na šta je dobio odgovor da jesu i da je reč o najsavremenijim uređajima – najpreciznijim vagama koji imaju monitore, softvere i uopšte ne liče na vage kakve mi poznajemo i pamtimo.

To je primetio i predsednik na šta su mu predstavnici nemačke Bicerbe rekali da će odsad Srbija postati poznata i čuvena po najboljim vagama na svetu koje će se proizvoditi u našoj zemlji.

Obraćanje generalnog direktora „Bizerbe“ Andreasa Krauta

Prisutnima se prvo obratio generalni direktor „Bizerbe“ Andreas Kraut, koji je izjavio da mu je drago na otvaranju fabrike kao i da im je to najveći projekat što se tiče investiranja i izgradnje fabrike i kaže da je uveren da nisu uopšte pogrešili što su baš izabrali Valjevo kao mesto za svoju kompaniju, a zatim se zahvalio srpskim saradnicima.

Опис није доступан.Direktor Bizerbe (Andreas Kraut)

Mislim da smo ispunili obaćanje, ovo je postala fantastična zgrada na koju smo ponosni. Ovo je veoma uspešan projekat kako za na nas tako i za građane Valjeva – saoštio je Kraut.

– U dužem roku zaposlićemo do 300 zaposlenih, a to je cilj u stepenu širernja. U ovom modernom izdanju stvoreni su uslovi za automatizaciju i  digitalizaciju proivodnih procesa. Ukupna veličina 11.227 m2 i ovde proizvodimo inovativne načine za merenje – napomenuo je Kraut.

– Želim da vas obavestim da nemačke kompanije zapošljavaju 80.000 hiljada ljudi, i zato zahvalnost Nemačkoj vladi-  rekao je predsednik i posebno se zahvalio ambasadorki Konrad.

Predsednik je najavio izgradnju bolnice, hale, putne infrastrukture…

– Moramo da završimo brzu saobraćajnicu. Za one kojima ništa ne valja, pitam se koliko su često išli vozom za Valjevo, koliko su novih fabrika imali i kolika je bila prosečna plata. Bizerba je nešto što menja stvari i pravi veliku razliku. Dodatna instrujalizacija nas tera da radimo brzo putnu i železničku infrastruktru. Radimo bolnicu na 77 000 kvadratnih metara i uložićemo u to 19 miliona evra, 15 miliona evra u halu i sad završavamo dokumentaciju. Stvari se kreću napred, dolazi gas do 15 oktobra do Valjeva, samo je pitanje dal ste pošteni da to priznate – rekao je Vučić.

Obraćanje Anke Konrad

Usledilo je obraćanje ambasadorke Nemačke Anke Konrad

Отвори фотографијуAmbasadorka Nemačke (Anke Konrad)

– Velika mi je  čast što sa Vama otvaramo fabriku „Bizerba“. Ovaj proizvod nudi preciznost i kvalitet i nudi mogućnost za visoko obrazovane stručnjake, drago mi je što je bicera uspela da ih nđe ovde u srbiji. „Bizerba“ će instalirati sistem solarnih panela radi snabdevanja električnom energijom na održiv način kao što je to uradilo nemačkih kompanija. Ovo će biti važan ekonomski faktor za razvoj centralne Srbije i hvala Vladi što je pomogla u ovoj oblasti. „Bizerba“ je porodično preduzeće i nadamo se da će njeno prisustvo pozitivno uticati na privlačenje novih investitora i u korist nemačko srpskog ekonomskog odnosa i njihovih građana. Radujem se predsedniče daljoj saradnji sa vama i da će se poboljšati ekonomski preduslovi za ulazak Srbije u EU – rekla je Konrad.

Obraćanje predsednika Vučića

Отвори фотографију

– Razmišljati je lako, delovati je teško. Bicerba se upravo razvijala po ovoj Geteovoj maksimi. Bicerba je donela radost nama u Srbiji. Mi smo pre samo nešto više od godinu dana položili kamen temeljac ovde u Valjevu. Ljudi misle da se to radi pred izbore i da ne bude rezultata. Ovo je jako važno za centralnu Srbiju. Ovde će biti već prosečna plata ne samo u Valjevu nego u Srbiji.

Dolazi još jedna nemačka fabrika, a izgradnjom puta Valjevo-Lajkovac dodatno ćemo povezati ovaj grad. Valjevo od15 oktobra dobija cevi za gas i počeće industrijalizacija Kolubarskog okruga. Kasnimo za neke projekate infrastrukture, ali ipak radimo i dajemo rezultate.Putem Beograd-Valjevo dolaziće se za 50-55 minuta, uradićemo prugu Valjevo-Vrbnica.

Ovde čujem kritiku za opšte bolnicu, za razliku od prethodnih 45 godina, projekte smo morali da menjamo jer je sad veći projekat i biće gotov do jula. Srbija će uložiti 4,5 miliona evra u fabriku. Srbija veruje u Bicerbu i porodičan biznis i ponosna je na činjenicu da će odavde izaći najbolje vage na svetu koje su napravljene ovde u srcu Srbije. Važno nam je što se zalažu inovatvnim zelenim tehnologijama jer će sami proizvoditi energiju za svoju fabriku. 

– Želim da vas obavestim da nemačke kompanije zapošljavaju 80.000 hiljada ljudi, i zato zahvalnost Nemačkoj vladi-  rekao je predsednik i posebno se zahvalio ambasadorki Konrad.

Predsednik Vučić je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Опис није доступан.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra. Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu. Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe.

Опис није доступан.

Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih.

Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora. Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X