март 28, 2024
Valjevo

Nagrade za Valjevsku gimnaziju na „Književnim susretima“ u Aleksincu

Podelite post:

 

 

 

 

Časopis Naša reč lingvističke sekcije Valjevske gimnazije nagrađen prvim mestom. Učenik prvog razreda Bogdan Petrović osvojio je treću nagradu za sastav na 26. Književnim susretima „Gordana Brajović” u Aleksincu.

Bogdan Petrović, učenik prvog razreda filološkog smera Valjevske gimnazije, osvojio je treću nagradu za prozni rad na temu Domanovićeva satirična žaoka. Istovremeno, jedini je pohvaljen za dva poetska rada, Život i Zagonetka. Njegov mentor je profesorka srpskog jezika i književnosti, mr Milena Milisavljević.

Na istom konkursu lingvistički časopis „Naša reč” dobitnik je prve nagrade u kategoriji srednjoškolskih časopisa. Nagrada je uručena Mileni Petrović, specijalisti za metodiku srpskog jezika i književnosti, profesorki u Valjevskoj gimnaziji.

Na ovogodišnjem konkursu za nagradu „Gordana Brajovićˮ pristiglo je devetnaest dela, a stručni žiri je za laureata izabrao Jovicu Tišmu, autora knjige „Bio jednom jedan strahˮ.

Žiri je nagradio i školarce koji su u više kategorija učestvovali na konkursu. Oni su svoje poetske radove slali u kategorijama po uzrastima mlađi i stariji osnovci i srednjoškolci.

Uručenje nagrada je održano 25. aprila u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu u okviru završnice 26. Književnih susreta „Gordana Brajovićˮ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X