април 19, 2024
Valjevo

OD DANAS U SVIM ŠKOLAMA PRISUTNI POLICAJCI! Važne promene stupaju na snagu

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Tanjig

U svim školama u Srbiji, od danas od 8 časova pa sve do kraja nastave biće prisutni policijski službenici koji će preventivno delovati, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić.

Stevandić je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika.

– Već sutra od osam časova, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800. biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje – rekao je Stevandić u nedelju za RTS.

Angažovanjem dodatnih 1.200 policajaca, kaže, obezbediće se da svaka škola ima policijskog službenika koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

– Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci – rekao je Stevandić.

Naglasio je da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mestima gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X