април 25, 2024
Valjevo

Održana 32. sednica Skupštine grada Valjeva

Podelite post:

 

 

 

Danas je održana 32. sednica Skupštine grada Valjeva, koja je započela  minutom ćutanja za sve stradale u Beogradu i Mladenovcu.

Pre usvajanja dnevnog reda, predsednica Skupštine grada Valjeva prof. dr Snežana Rakić je pročitala obaveštenje koje je dobila iz Socijalističke partije Srbije, u kome piše da je došlo do promene na mestu šefa odborničke grupe SPS – JS, te da je umesto Đorđa Pavlovića, novi šef dr Zoran Živković, a njegov zamenik dr Dušan Mirković. U istom obaveštenju navedeno je da se pomenutoj odborničkoj grupi pridružila i odbornica Ivana Krstić. Istovremeno, doskorašnji šef odborničke grupe SPS-JS Đorđe Pavlović, obavestio je Skupštinu da će počev od današnje sednice u Skupštini nastupati kao samostalni odbornik SPS-a, a ne u sastavu postojeće odborničke grupe, dok je aktuelni sef poslaničke grupe SPS-JS dr Zoran Živkovic rekao da u sastavu SPS-JS na političkoj sceni, Đorđe Pavlović ne može nastupati kao samostalni odbornik .

Опис није доступан.

Odbornici su nakon današnjeg razmatranja usvojili Odluku o davanju saglasnosti i usvajanju projekta javno – privatnog partnerstva za rekonstrukciju, zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji grada Valjeva. Skupština grada Valjeva na sednici održanoj dana 31.10.2022. godine, donela je Odluku o pokretanju postupka realizacije javno – privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za rekonstrukciju, racionalizaciju i održavanje javnog osvetljenja na teritoriji grada Valjeva, kojom je pokrenut postupak za realizaciju navedenog projekta. Na osnovu ovlašćenja sadržanih u navedenoj odluci, rešenjem Gradskog veća grada Valjeva, imenovan je Stručni tim. Predlog ovog projekta dostavljen je Komisiji za javno – privatno partnerstvo, koja je dala pozitivno mišljenje da se navedeni projekat može realizovati u formi javno – privatnog partnerstva.

Usvojena je odluka o stavljanju van snage Odluke o usvajanju predloga koncesionog akta za finansiranje, upravljanje i obavljanje farmaceutske zdravstvene delatnosti na primarnom nivou na teritoriji grada Valjeva i opština Osečina i Ljig. Na osnovu navedene odluke, raspisan je Javni poziv, a kako do dana označenog za dostavljanje i otvaranje ponuda nije pristigla nijedna ponuda, predloženo je donošenje ove odluke.

Опис није доступан.

Takođe, usvojen je izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva za 2022. godinu. Razlog za usvajanje izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije grada Valjeva za prethodnu godinu je evidentiranje stanja sistema za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Valjeva. Odbornici su usvojili i Operativni plan odbrane od poplava, za vode II reda grada Valjeva za 2023. godinu. Razlog za donošenje Operativnog plana je efikasna odbrana od bujičnih tokova na vodotokovima na teritoriji grada Valjeva.

Опис није доступан.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Valjeva usvojen je Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Valjevo za 2023. godinu. Za sprovođenje predloženog Programa sredstva u iznosu od 100.000.000,00 dinara, planirana su budžetom grada Valjeva za 2023. godinu, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je prethodno dalo saglasnost na navedeni program. Odbornici su usvojili i Pravilnik o kriterijumima i postupku za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava u poljoprivredi. Ovim pravilnikom se utvrđuju kriterijumi i postupak za dodelu i korišćenje podsticajnih sredstava, predviđeni Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Valjevo.

Danas je usvojena i Odluka o boji i načinu označavanja vozila i opremi komunalne milicije grada Valjeva, kao i Odluka o javnom linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika. Ovom odlukom se uređuju uslovi, organizacija, način obavljanja javnog linijskog prevoza putnika i način registracije i overe reda vožnje u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Valjeva.

Usvojena je odluka o izmenama i dopunama Odluke o snabdevanju vodom za piće i prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Valjeva.

Data je saglasnost na Odluku o izmenama statuta Centra za socijalni rad „Kolubara“ Valjevo.

U okviru kadrovskih pitanja, usvojeno je rešenje o prestanku funkcije direktora ustanove za galerijske poslove Moderne galerije Valjevo mr Vojislava Jovanovića, magistra fotografske umetnosti i prihvaćeno rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora ove ustanove, u kome je za v.d. direktora ustanove predložena Marija Đurić, master istoričar umetnosti. Takođe, usvojeno je rešenje o imenovanju Školskog odbora OŠ „Nada Purić“, rešenje o razrešenju člana i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Prota Mateja Nenadović“, rešenje o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Milovan Glišić“, rešenje o formiranju Komisije za vođenje postupka stambene podrške na teritoriji grada Valjeva, rešenje o imenovanju Saveta stalne manifestacije „Abro Fest“, odluka o izmenama Oluke o obrazovanju odbora za stanovništvo, porodicu i decu grada Valjeva i odluku o izmeni Odluke o osnivanju Saveta za mlade grada Valjeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X