јул 17, 2024
Valjevo

Vučić: Izbori će biti najkasnije u septembru

Podelite post:

 

 

 

 

Foto: Arhiv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije u Smederevu da će na velikom skupu 26. maja saopštiti datum vanrednih izbora, da će sići sa čela SNS-a, da ne da ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića kao i da su politički lideri koji su pozivali na demonstracije .

„Dvadeset šestog obaveštavam narod. Idemo na izbore, najkasnije u septembru i nema filozofije. Nećete vi da birate kada će koji izbori da idu, jer ovo nije fontana želja i država nije igra kako ste zamislili, ali ako hoćete da razgovarate, spremni smo da razgovaramo,” rekao je predsednik Vučić.
Vučić je poručio je da kao predsednik ima obavezu da poštuje svaki politički skup i da obrati pažnju na opozicione zahteve, ali da nije siguran koji su to politički zahtevi.

Naglasio je da država preduzima mere koje su ozbiljne i temeljne, objasnivši da je, posle dve tragedije koje su zadesile Srbiju, odgovorila na vapaj majki i društva za većom sigurnošću i bezbednošću.

Vučić je odgovorio opoziciji da  neće smeniti Gašića .
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući zahtev s protesta u Beogradu za smenu ministra policije Bratislava Gašića, da se to neće dogoditi, jer ministar „odlično radi svoj posao“.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je podsetio da kada se dogodila najveća tragedija u Evropi u Norveškoj, kada je ubijeno 77 ljudi, podneo ostavku samo direktor policije zbog problema službi bezbednosti, te da niko nije bio smenjen, i da nisu bile demonstracije.

„Ne pada nam na pamet da smenimo Gašića, jer on odlično radi svoj posao. Ali nema problema, možemo da vam izađemo u susret, da smenimo celu Vladu, da idemo na izbore, ali za to ćete da sačekate 26. Nikakav problem, ovde niko ne čuva fotelje. Hoćete da razgovaramo o bilo čemu – rijalitijima, REM, može. Ali vi ne želite da razgovaramo“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X