мај 30, 2024
Valjevo

Milutinovic i Damnjanović: „Srbija nade“ 26.maja u Beogradu

Podelite post:

 

 

 

Pozive gradjanima da prisustvuju skupu u Beogradu 26.maja uputili su i članovi  Gradskog odbora SNS GO Valjevo Miloš Milutinović i Nebojša Damnjanović. U saopštenjima za javnost oni navode da opozicioni lideri zloupotrebljavaju tragični dogadjaj u beogradskoj školi i da im nije  bezbednost dece bitna već isključivo dolazak na vlast,da im „tajkunski mediji“pomažu dosta pomažu. Saopštenja Milutinovića i Damnjanovića prenosimo u celosti:

Miloš Milutinović, član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo

Iz dana u dan imamo priliku da vidimo na šta su sve tajkunski mediji spremni, iznoseći mnogobrojne laži i uvrede na račun predsednika Aleksandra Vučića, a to sve čine preko svojih glasnogovornika.

Pretnje smrću, poziv na nasilje, ne samo da je civilizacijski neprihvatljivo, već u najmanju ruku sramotno. Napade kojima je predsednik Vučić svakodnevno izložen najoštrije osuđujem i pozivam sve nadležne organe da reaguju. Jedan od ideologa blokade na Gazeli Marko Vidojković, gostujući na televiziji “Nova S” je predsedniku poručio da treba da se obesi, izvređao građane koji će doći 26. maja ispred Narodne skupštine, a o patrijarhu je izgovorio najgore moguće uvrede.

U danima kada je Srbiju zadesila najveća tragedije, kada bol još nije prošla, niti će proći, imamo priliku da vidimo sramno ponašanje tajkunskih medija, koji zagovaraju “mir” i koji su „protiv“ nasilja, a zapravo generišu nasilje i napadaju predsednika svakodnevno. Mi smo u našoj istoriji svašta doživeli, ali ovo još nismo. Ovo su zaista strašne stvari i ovakvo ponašanje je nedopustivo. Siguran sam u to da naši građani ovakvo ponašanje ne podržavaju! Da nikada neće podržati pozive na ubistvo, blokiranje auto-puteva i da ne podržavju maltretiranje. Protiv ljudi koji ni trunku ljudskosti nemaju u sebi ćemo se uvek boriti! Nama je potrebno jedinstvo, kako bismo zajedničkim snagama, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastavili da gradimo bolju budućnost za sve nas.

Zato pozivam sve građane da se odazovu 26. maja ispred Narodne skupštine i da na najvećem skupu “Srbija nade” podržimo našeg predsednika, podržimo mir i pokažemo koliko volimo Srbiju!

Nebojša Damnjanović, član Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo

Dve nedelje nakon tragičnih događaja koji su Srbiju obeležili zauvek i pred sve nas stavili otvoreno pitanje : Kako da unapredimo bezbednost naše dece i svih nas? Odgovor na ovo pitanje  pružaju samo predsednik Srbije , brojna ministarstva , državne institucije .

Za to vreme, svedoci smo, opozicija ovaj gnusni čin koristi za svoje ciljeve – smenu aktuelne vlasti i napade na predsednika države Aleksandra Vučića.  Njihov otvoreni cilj nije poboljšanje uslova za odrastanje naše dece, stvaranje zdrave i bolje budućnosti već naprotiv, njihov cilj , sve je jasnije, jeste smena i napadi na one ljude koji danima već rade na zakonskim predlozima i stvaranju novih mogućnosti kako se nemili događaji nikada više ne bi ponovili .

Mnogo smo toga čuli i videli od opozicionih  glasnogovornika koji svoje namere licemerno pokušavaju da sakriju iza sve naše dece. Njihove tvrdnje da su protesti narodni padaju u vodu pred činjenicom da su opozicioni lideri organizatori nazovi protesta , oni su ti koji daju izjave, komentare i šalju pozive. Oni su ti koji nesreću koja nas je zadesila i zavila u crno vide kao priliku da dođu na vlast. Oni su ti koji nemaju nijednog konkretnog predloga , a da se ne tiče pokušaja da dođu na vlast.

A na vlasti smo ih već videli, ista ta lica i njihov način vođenja države i narod je tome stao na put. Građani Srbije su bili ti koji su ih smenili i podveli pod prošlost . Građani Srbije su ih već jednom pročitali i umesto njihovih kvazi metoda i obećanja zatražili na izborima škole, bolnice, puteve, bolji život za sebe i svoju decu. Građani su zatražili i svojim glasovima podržali politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ta politika gradi i škole i bolnice, puteve i otvara nove fabrike, nova radna mesta. Sada  ta  odgovorna politika daje predloge za stvaranje bezbednog okruženja i stoji naspram licemerja opozicije. Ta politika jedina stoji na strani zajedništva, a ne podela jer svi zajedno treba da budemo na ovom važnom zadatku odgovornih ljudi.

Beograd, 26. maj, prilika je da pružimo podršku i pokažemo odgovornost. Želje opozicionih lidera neće se ostvariti jer imamo zajednički cilj – Ne postoje ova i ona deca , postoje samo deca Srbije i zdrava, bezbedna i  srećna budućnost za njih i sve građane naše zemlje.“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X