април 19, 2024
Valjevo

Juniorke Železničara treće u Srbiji, novi šampion Omladinac

Podelite post:

Foto: Odbojkaški savez Srbije

 

 

 

Juniorke Železničara osvojile su bronzanu medalju na finalnom turniru Prvenstva Srbije, odigranom u Lajkovcu. U meču za treće mesto pobedile su Crno-bele 011 iz Beograda sa 3:1 (25:12, 16:25, 25:18, 25:15).

Devojke su veliki uspeh ostvarile bez najbolje odbojkašice Aleksandre Uzelac, koja je sa seniorskom reprezentacijom otputovala u Tursku na prvi turnir Lige nacija. Ekipa bi se verovatno borila za titulu prvaka da je u sastavu bila Uzelac, koja je i dalje član Železničara, iako će karijeru nastaviti u brazilskom Fluminezeu.

Najveći teret u osvajanju trećeg mesta iznele su devojke koje nastupaju i za seniorski tim Železničara: Stefana Pakić, Mina Stanojević, Adriana Кostadinović, Mina Stojanović i Anastasija Božić. Zbog povrede izostala je izvanredna Vanja Ivanović. Ekipu su predvodili trener Vladimir Živković i skaut Lazar Tabaković.

Na putu do medalje Lajkovčanke su pobedile Takovo Zvezdu Helios iz Gornjeg Milanovca i nišku Desetku, a poražene u polufinalu od Crvene zvezde.

Šampion Srbije postao je Omladinac iz Novih Banovaca, koji je, posle velike borbe, u finalu savladao Crvenu zvezdu sa 3:1 (20:25, 25:19, 25:23, 25:21). Plasman ostalih ekipa: 5. Novi Sad, 6. Takovo Zvezda Helios (G. Milanovac), 7. Partizan, 8. Jedinstvo (Užice), 9. Desetka (Niš), 10. Gimnazijalac (Кraljevo), 11. Smeč 5 (Кragujevac) i 12. Volejbor Tim (Bor).

Utakmice za plasman od petog do prvog mesta odigrane su u Sportskoj hali, a za plasman od sedmog do 11. mesta u sali Srednje škole „17. septembar“. Odbojkaški klub Železničar i Ustanova za sport i omladinu Lajkovac još jednom su se pokazali kao dobri tehnički organizatori i domaćini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X