април 14, 2024
Valjevo

Lokalni front Valjevo: Osnovana partija Zeleno-levi front

Podelite post:

 

 

 

LJUBOMIR RADOVIĆ: Danas imamo čast da u našim prostorijama još jednom ugostimo našeg dugogodišnjeg saradnika i saborca iz pokreta Ne davimo Beograd narodnog poslanika Roberta Кozmu. Povod za naše zajedničko obraćanje valjevskoj javnosti je taj što Pokret Ne davimo Beograd, sa kojim smo potpisali memorandum o saradnji, svoje delovanje širi na teritoriju cele Srbije gradeći partiju pod imenom Zeleno-levi front. Naša dosadašnja saradnja, međusobno poverenje i podrška Ne davimo Beograd lokalnim pokretima poput Lokalnog fronta Va jasno je iscrtala i naš zajednički put ka lepšoj budućnosti u kojoj ćemo konačno izgraditi društvo kakvo građani Srbije, nakon svih ovih užasnih decenija, zaslužuju.

Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane da svojim potpisom formalno učestvuju u osnivanju Zeleno-levog fronta, za šta je neophodno prikupiti čak 10.000 potpisa. Skupljanje potpisa se vrši radnim danima, od 16 do 20 časova, u prostorijama Lokalnog fronta, u Ulici Dr Pantića br 37, sve do petka 2.6.2023. godine. O svemu ovome više će Vam reći narodni poslanik Zeleno-levog poslaničkog kluba Robert Кozma.

ROBERT КOZMA: Memorandum o saradnji između Lokalnog fronta Va i Ne davimo Beograd je nastavak višegodišnje uspešne saradnje između dva politička pokreta u odbrani javnog interesa, borbi za zdravu životnu sredinu, regionalnu autonomiju, kao i za demokratsko, pravedno i solidarno društvo.

Partija Zeleno-levi front, koju gradimo, nastaje širenjem pokreta Ne davimo Beograd na nacionalni nivo udruživanjem sa brojnim lokalnim organizacijama, ali i saradnjom sa organizacijama kakva je Lokalni front Va, koja u Vašem gradu, suprotstavljajući se lokalnim šerifima i ostalim moćnicima, predvodi borbu protiv korupcije, zalažući se za decentralizaciju, kvalitetne javne usluge koje bi trebalo da budu dostupne svim građanima, i naravno zdravu životnu sredinu. Zar treba u Valjevu da podsećam na problem aerozagađenja sa kojim se suočavate!? Partija će biti baziranja je na ideološkim, programskim i organizacionim osnovama pokreta Ne davimo Beograd.

Za nas je odluka o prerastanju u partiju, ali i o saradnji sa Lokalnim frontom, logičan nastavak zajedničkog, uspešnog nastupa na proteklim parlamentarnim izborima. Podsećam Vas i da smo na beogradskim izborima ostvarili značajan rezultat, uz podršku od oko 100.000 građana. Tako smo postali najveća opoziciona odbornička grupa u Skupštini Grada Beograda. Istovremeno, naš Zeleno-levi klub je među najborbenijim poslaničkim klubovima u Narodnoj skupštini. Verujem da to i građani Valjeva primećuju, kao i da je neophodno ponuditi novu političku opciju na nacionalnom nivou koja će se boriti za to da možemo da živimo dostojanstveno od sopstvenog rada, a ne da budemo društvo sa najvećim ekonomskim i društvenim nejednakostima u Evropi.

Drago nam je što veliki broj autentičnih lokalnih organizacija širom Srbije učestvuje u našim aktivnostima u formiranju partije na nacionalnom nivou. Lokalni front iz Valjeva je dokazani borac za javni interes u Valjevu, kao i širom Srbije. Memorandum između naše dve organizacije našim partnerima iz Valjeva pruža apsolutnu samostalnost u odlučivanju na lokalnom nivou i učešću na lokalnim izborima, jer ko bolje poznaje potrebe građana Valjeva, od ljudi koji ovde žive. Ozbiljan zaokret u našem društvu će se uskoro desiti o čemu svedoče i masovni protesti građana. Verujem da ćemo kroz saradnju, zajedničkim delovanjem uspešno završiti ovaj ozbiljan organizacioni i logistički poduhvat i da ćemo se izboriti za demokratizaciju naše zemlje, zdravu životnu sredinu i solidarno društvo.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X