април 26, 2024
Valjevo

Uzelac iz Železničara u sastavu odbojkašica Srbije za Ligu nacija

Podelite post:

Foto: Odbojkaški savez Srbije

 

 

Seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u turski grad Antalija na prvi turnir Lige nacija. U sastavu je prvi put i Aleksandra Uzelac, zvanično član lajkovačkog Železničara, iako će od jeseni karijeru nastaviti u brazilskom Fluminezeu. To je veliko priznanje i za Železničar, u kojem je najperspektivnija srpska odbojkašica provela tri godine i stekla punu afirmaciju. Pritom je na pripremama, na širem spisku reprezentativki, i libero Lajkovčanki Stefana Pakić.

 

Sa po 19 godina, Uzelac i Hena Кurtagić iz obrenovačkog TENT-a najmlađe su članice reprezentacije na prvom turniru Lige nacija, a uz nešto stariju Taru Taubner jedine su iz domaćeg prvenstva koje je selektor Đovani Gvideti uvrstio u sastav. Velika je čast i obaveza zaigrati u timu aktuelnih svetskih šampionki i bronzanih sa prošlogodišnje Lige nacija.

U sastavu Srbije za prvi turnir Lige nacija su: Drča, Mirković, Bjelica, Taubner, Pušić, Jegdić, Popović, Aleksić, Кurtagić, Buša, Lozo, Milenković, Lazović i Uzelac. Sa ekipom je u Antaliju otputovala i Jovana Cvetković, primač, s obzirom na lakšu povredu Sare Lozo.

Srbija će u Antaliji od 30. maja do 4. juna igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Кanade, na turniru još nastupaju Italija, Tajland i Кoreja. . Prvi meč je protiv SAD u sredu od 16 časova. Naša reprezentacija će do 2. jula odigrati još dva turnira: u Braziliji i Suvonu. Finalni turnir, na koji će se plasirati osam reprezentacija, održava se od 12. do 16. jula u američkom gradu Arlingtonu (Teksas).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X