април 28, 2024
Valjevo

Dve srebrne i dve bronzane medalje za rvače “Mladosti”

Podelite post:

 

 

U subotu 10.juna održano je državno prvenstvo u rvanju slobodnim stilom za uzrast starijih pionira/pionirki i juniora/juniorki.

Rvački klub „Mladost“ nastupao je u uzrastu U15 sa 6 takmičara dok je uzrastu U20 nastupao sa 3 borca. 

U konkurenciji U15 dečaci su izborili dva finala i dve borbe za bronzu. Jelić Vuk i Stanojević Ognjen okitili su se srebrima dok su Mitrović Veljko i Bunardzić Stefan zauzeli treća mesta što je u konkurenciji 22 kluba bilo dovoljno za visoko 4. mesto.

Za razliku od muške ekipe, devojke u uzrastu u 15. osvajanjem jednog zlata Anastasije Simanić i bronze Jane Vučićević zauzimaju ekipno treće mesto medju 12 klubova što je istorijski uspeh i prvi ekipni plasman u ženskom rvanju.

U uzrastu juniora rezultatska senzacija bio je Mirović Lazar koji je ušao u finale iako je uzrastom kadet, na žalost poražen je od sada već iskusnog Žoltsna Žonaija iz ekipe domaćina Sente. Bojan Andrić imao je jako težak žreb i u prvom meču susreo se sa starim rivalom Rajić Miljanom iz somborskog Sokola, na žalost i pored početnog vodjstva poražen je u prvom meču i mogao je samo da „dobaci“ do bronze. Nakon toga, u repasažu dve pobede i usledio je jako uzbudljiv meč za bronzu protiv Stefana Todosijevića i pored sudijske nepravde proradio je valjevski inat i došao je do prve državne medalje posle povrede. Pavlović Luka na startu turnira u grupnoj fazi imao je dva protivnika iz beogradskog Partizana, slavili su beogradjani ali nakon dve runde mečeva u kojima su nijanse odlučivale tako da nije uspeo da odbrani prošlogodišnju titulu.

Našem čuvenom treneru Slobodanu Čitakoviću Čiletu, koji u osmoj deceniji života prenosi svoje rvačko znanje naročito u slobodnom stilu, što bi se reklo „smeje se brk“ nakon ovih medalja što je znak da su momci i devojke uzeli šta je njihovo.
Narednog vikenda očekuje nas dva dana borbe, seniorsko i kadetsko prvenstvo u slobodnom stilu u Kanjiži.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X