април 14, 2024
Valjevo

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za učeničke stipendije

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije (VS) raspisali su konkurs za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu.

Mogu da se prijave dečaci i devojčice koji upisuju treći i četvrti razred srednjih škola čiji je osnivač republika, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, saopšteno je danas.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara mesečno, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec, imaju učenici srednjih škola koji za svaku školsku godinu posebno  postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrtog razreda srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treći i četvrti razred medicinske škole.

„Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno“, stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.
Rok za prijavljivanje ističe 29. septembra a detalji uslova konkursa dostupni su OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X