јул 27, 2024
Valjevo

Na snazi redovna odbrana od poplava u Valjevu

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Na teritoriji grada Valjeva, za 24 časa palo je 56,6 litara kiše po metru kvadratnom, uvedena je redovna odbrana od poplava. Vodostaj Kolubare trenutno je 160 centimetara vodenog stuba, a za proglašenje vanredne odbrane od poplava nivo Kolubare treba da bude 200 centimetara .

Svi članovi Štaba za vanredne situacije grada Valjeva, kao i Odsek za vanredne situacije i druge službe su u pripravnosti i prate situaciju na vodotokovima prvog i drugog. reda. Sve reke su u porastu, ali u ovom trenutku je stabilna situacija i nema značajnijeg izlivanja i opasnosti od poplava, osim van rečnog korita .

U porastu je nivo reka, Obnice, Gradac i Ljubostinje, ali do sada situacija stabilna i nema značajnijeg izlivanja i opasnosti od poplava. 

Zahvaljujući, pre svega, radovima na regulaciji korita Kolubare i Obnice, koji su izvedeni u prethodnom periodu, kao i brani Stubo-Rovni kojom se reguliše nivo Jablanice, nema opasnosti od većih poplava, osim od bujičnih nabujalih potoka. 

Takođe i u drugim opštinama Kolubarskog okruga, Lajkovcu, Mionici, Ubu,  Ljigu i Osečini,  za sada nema ozbiljnijih problema od poplava.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X