јул 27, 2024
Valjevo

Povlastice porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima

Podelite post:

 

 

 

Danas, 16. juna 2023. godine održan je sastanak u Gradskoj upravi Valjevo sa gradonačelnikom, Lazarom Gojković, na temu, šta bi to mogao grad da učini na poboljšanju položaja boraca koji su dobili status, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih nvalida.

Posle razgovora sa gradonačelnikom, Lazarom Gojkovićem, razgovoru se priključila i direktorka JKP Vidrak Valjevo, Ksenija Badem, dr Branislav Jovanović načelnik službe za zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Valjevo i Željko Tabašević načelnik Odeljenja za budžet i finansije grada Valjeva. Sastanak je protekao u veoma radnoj i korektnoj atmosferi iz koje su proistekli sledeći predlozi:

  • da se dozvoli otkup stanova porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, a po ugledu na odluke koje su doneli većina gradova u Srbiji i grad Beograd,
  • da se dozvoli besplatno parkiranje dva časa dnevno, borcima koji imaju status borca,
  • da se dozvoli besplatno parkiranje ratnim vojnim invalidima koji nemaju nalepnicu, a to je od osme do desete grupe.
  • Da bi neko ostvario to pravo mora imati status borca i mora imati putničko prevozno sredstvo na svoje ime.

Sledeći predlog je da se obezbede i organizuju prioretni pregledi i prepisivanje lekova kod jednog lekara, u Domu zdravlja Valjevo, za borce, porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide koji imaju status i koji imaju boračku legitimaciju i da se istakne obaveštenje na ulaznim vratima koji doktor je određen za svaku nedelju.

Svi predlozi su podržani od strane gradonačelnika i svih prisutnih i sada se kreće u realizaciju istih u skladu sa Zakonom.

Udruženje boraca Valjevo i Gvozdeni puk Srbije su predstavljali predsednik Bradić Ljubomir, ratni vojni invalid Sučić Aleksandar i borac Vojisavljević Slobodan.

Udruženje boraca Valjevo i Gvozdeni puk Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X