мај 17, 2024
Valjevo

Besplatno letovanje za 50 dece sa seoskog područja

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

U okviru Lokalnog plana akcije za decu, o trošku grada Valjeva će i ove godine 50-oro dece sa seoskog područja otići na letovanje u Crnu Goru. Tim povodom održan roditeljski sastanak, kako bi deca, direktori škola i roditelji, bili upoznati sa svim detaljima vezanim za letovanje.

„Srećan sam što i ove godine Grad Valjevo šalje 50-oro dece na more. Nema deteta koje se ne raduje odlasku na more, a mi na ovaj način želimo da omogućimo da što više dece uživa u čarima mora i naravno da nauči da pliva. Grad Valjevo četvrti put organizuje odlazak dece na more kroz Lokalni plan akcije za decu. Na more idu deca sa seoskog područja i deca koja su iz socijalno ugroženih kategorija. Ponovo se ide u Čanj, u hotel sa četiri zvezdice, koji je udaljen 250 metara od plaže i sa decom idu dva instruktora plivanja, lekar i dve učiteljice.

Grad Valjevo je ove godine obezbedio 13,2 miliona dinara za sprovođenje Lokalnog plana akcije za decu, kroz koji finansiramo besplatno letovanje, udžbenike za đake prvake, školu plivanja u Petnici i besplatno zimovanje za najbolje učenike! Ono što moram ovom prilikom da istaknem, jeste da smo ove godine od otvaranja bazena u Petnici, po prvi put obezbedili besplatan ulaz za svu decu radnim danima! Verujem da sve ove mere pomažu porodicama i zato spremamo nove mere u okviru programa podrške porodici, ali i u okviru LAP-a za decu, koje ćemo uskoro usvojiti i objaviti“, poručio je gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković.

Опис није доступан.

Anđela Mitrović je učenica sedmog razreda OŠ „Stevan Filipović“ Divci i po prvi put ide na more.
„Veoma sam srećna i prvi put mi je da idem na more. Krenule su pripreme i polako sam već počela da se pakujem. Drago mi je što je Grad Valjevo omogućio ovo letovanje, jer mislim da i deca sa seoskog područja zaslužuju to“, naglasila je Anđela Mitrović.

Radoica Rstić, predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu je rekao da će deca uzrasta od četvrtog do sedmog razreda boraviti osam dana u Čanju i da im je obezbeđen pun pansion. Polazak je 29. juna, a ove godine za letovanje je izdvojeno 2.700.000,00 i realizuje se preko turističke agencije „Rekreativa“, sa kojom je ostvarena i ranije dobra saradnja i koja je na javnoj nabavci dobila taj posao. Rstić je tom prilikom objasnio i zbog čega se odlazak na more finansira isključivo deci sa sela, a ne i deci iz grada.

„Vama je poznato da kroz Lokalni plan akcije za decu, kao i kroz mnoge druge aktivnosti za podršku dece, puno programa je fokusirano na Grad i puno tih aktivnosti se sprovodi u gradu. Kao što su školica plivanja, koja će takođe početi krajem ovog meseca i to su sve programske aktivnosti koje su dostupne deci iz grada. Deci sa sela nisu toliko dostupne i zbog toga smo se odlučili da to budu deca sa sela. Drugo, decu sa seoskog područja roditelji nisu u mogućnosti da vode na more svake godine zbog svih svojih poljoprivrednih i drugih obaveza, a ima ima onih koji bi svoje dete hteli da pošalju na more i zato smo odlučili da to budu isključivo deca sa sela, kojima nije dostupno sve ono što je dostupno deci iz grada i na taj način da pružimo podršku roditeljima sa sela, koji zbog svojih obaveza nisu u mogućnosti da izdvoje vreme da vode svoju decu na more.

Опис није доступан.

Danas imamo roditeljski sastanak sa svom decom, tu su prisutni i svi direktori škola sa seoskog područja sa kojih dolaze deca i danas smo u organizaciji sa jednim notarom organizovali da on bude prisutan ovde i odmah nakon sastanka će se se izvršiti overa saglasnosti. Pojednostavili smo tu proceduru i svi obrasci su već pripremljeni i popunjeni, tako da smo i na taj način razmišljali da roditelji ne moraju više puta da dolaze do grada. U međuvremenu, oni su svi dobili uputstva i svi su pribavili putnu ispravu. Dakle, u prethodnom periodu sva deca su već izvadila i imaju važeću putnu ispravu za prelaženje granice“, kazao je Rstić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X