мај 24, 2024
Valjevo

Stranka Novo lice Srbije: Zalažemo za modernizaciju i napredak i nacionalni identitet

Podelite post:

 

 

Stranka Novo lice Srbije formirala je svoj GrO I u Valjevu. Tim povodom izdali su saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

“Veličanstvena si Srbijo moja! Pored svih neprijatelja,spoljnih i unutrašnjih izdajnika,ti si vekovima prkosno opstajala. Sam Bog je postavio tvoje temelje,u vidu naših Svetih otaca, Simeona Mirotočivog i Svetitelja Save, ali i mnogih mučenika koji stradaše kroz istoriju od Turaka,Nemaca,komunista…Od tvoje zidine su lomljena mnoga koplja,te nije floskula niti izlizana fraza da si kupljena krvlju predaka, jer nema ognjišta koje u prethodnih sto godina,barem jednog sina nije ugradilo u tvoje večne temelje.

Eto braćo,takve pretke mi imamo! Onaj ko ne pamti istoriju liči na čoveka koji seče koren, a od stabla očekuje rod. Međutim,naša zemlja koja je prepuna potencijala u svim sferama, došla je do ivice propasti zbog nesrbske politike koja traje već decenijama. Porodica kao osnovna ćelija društva je potpuno degradirana, moral i kultura su zamenjeni rijalitima, dok se ekonomska situacija konstantno pogoršava.

U jednom takvom posrnuću, dobro poznati srpski inat, ne pristajanje na ucene kao i želja za obnovom nekadašnje slave naše majke Srbije rodili su želju za promenama koja je otelotvorena u osnivanju Novog lica Srbije. Novo lice Srbije okuplja istinske rodoljube i patriote,sa ciljem da ujedini pod jedan barjak sve one kojima Srbija nema alternativu.

Naša ideologija je oklevetana, stavove koje zastupamo predstavljeni su kao ekstremni, što ne čudi ako znamo da nas komunistička propaganda već 8 decenija zatupljuje. Dakle mi nismo nikakvi ekstremni desničari čije se ideje kose sa civilizacijskim tekovinama društva. Baš suprotno, naša politika se zalaže za modernizaciju i napredak, ali modernizacija i napredak ne smeju uništiti naš nacionalni identitet, već ga moraju unaprediti i razvijati.

Naši zadaci su: edukacija, reorganizacija školstva, povratak ugleda profesora i nastavnika, ulaganje u poljoprivredu, ulaganje u domaću privredu i razvoj malih preduzeća, borba za povećanje nataliteta, ali i niz inicijativa vezanih za lokalne probleme koje ćemo u bliskoj budućnosti predstaviti. Pravimo tim rodoljubivih stručnjaka iz svih oblasti koji žele da svoje znanje iskoriste za rešavanje navedenih problema.

Takođe svi ste dobrodošli, bez obzira na godine, zanimanje i društveni status. Sve vas koji volite svoju zemlju, očekujemo da dođete i podelite sa nama probleme sa kojima se susrećete u našem društvu,ali i vaše vizije i ideje o potencijalnim rešenjima. Vreme je da zajedno sagledamo prošlost, radimo u sadašnjosti, da bi brali plodove neke bolje budućnosti! Naš pokret će promeniti Srbiju, podržite promene, podržite bolju Srbiju !

Sek. G.O. Valjevo , Mišković Dušan”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X