мај 17, 2024
Valjevo

8.DI FESTić „Veliki smo veliki“

Podelite post:

 

 

 

U petak, 23.6. 2023. se na sceni Centra za kulturu u Valjevu predstavilo oko 400 malih i velkih plesača. Organizator, Udruženje građana TIMS, usled nestabilne vremenske prognoze i visokih temperatura, odlučilo je da se DI FEStić ipak održi u Centru za kulturu.

Najpre su od 16,30 na sceni su igrale princeze Baletskog studija IN iz Lajkovca, a zatim su od 17,30 na sceni se predstavili predškolci iz Lajkovca, Osečine, Koceljeve i Valjeva, sa koreografijama koje su pripremali sa vaspitačicama. Inspirativne koreografije i kreativni kostimi uz pravi izbor muzike, doprineli su da su svi uživali, i deca na sceni i publika. Kao na filmskoj traci smenjivale su se koreografije: Igra lentama Sunce, Na svemirskom putu, Jedna zemlja- jedan tim, Splet kola Zone Zanfirove i Pozdrav iz Srbije.

I dok se priprema drugi blok naspup predškolaca, najmlađe balerine Studija M su igrale na velikoj sceni. U drugom delu DI FESTića su nastupili predškolci iz Valjeva i Lajkovca sa koreografijama pod nazivima: Zdravo vojsko oštrih olovaka, Veliki smo veliki, Hajde svete budi dete, Pusti ritam da te vozi i Let`s twist again.

Po osmesima na sceni videlo se da su deca uživala u nastupima, a naručito na kraju uz fotografisanje sa maskotom i poziranje uz pehar. Na kraju su ponovo zaigrale balerine Studija M. Bilo je ovo još jedno lepo dešavalje gdje su scenom dominirali predškolci koji od septembra postaju đaci prvaci!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X