јул 27, 2024
Valjevo

Predsednik Vučić danas u Valjevu na otvaranju fabrike nemačke kompanije Hansgrohe

Podelite post:

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju fabrike sanitarne opreme nemačke kompanije Hansgrohe u Valjevu. Događaj je zakazan za 12.00 časova u Industrijskoj zoni Valjevo.

Posle samo 15 meseci izgradnje, fabrika u Valjevu je spremna za proizvodnju prvih slavina u narednim mesecima. Srećni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu novom članu Hansgrohe porodice u Valjevu, koji već sada ima preko 50 zaposlenih. Nemački proizvođač sanitarija u novi pogon uložio je 85 miliona EUR- a,a zaposliće 1000 ljudi .

Reč je o projektu za gradnju livnice za izlivanje tela slavina, što je druga faza od ukupno četiri faze projekta za gradnju fabrike u Valjevu. Treća faza obuhvatiće galvanizaciju, a četvrta proširene proizvodnog kompleksa za još 30.000 m2.

Nosilac projekta je Hansgrohe, a konsultant Envico doo Beograd.

Proizvodnja slavina nalazi se teritoriji Valjeva u okviru privredne zone, u istočnom delu grada. Ukupna površina parcele je 130.700 m2 .

Projektom je planiran kapacitet proizvodnje od 4. miliona tela baterija, i to 3. miliona mesinganih tela i oko milion komponenata od cinka (tela ili ručica) godišnje.

Nemačka kompanija Hansgrohe Group, sa sedištem u Nemačkoj, osnovana je davne 1901. godine, a danas jedan globalni lider u oblasti, dizajna i inovacija u industriji sanitarne opreme za kuhinje i kupatila.

Hansgrohe druga je velika investicija u Valjevu nakon što je početkom godine zvanično sa radom počela i komanija Bizerba.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X