април 20, 2024
Valjevo

Održana je 91. sednica Gradskog veća

Podelite post:

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Održana je 91. sednica Gradskog veća, na kojoj su prihvaćena rešenja o izmenama i dopunama programa poslovanja JP-a za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog sistema Stubo – Rovni „Kolubara“, kao i JKP – a „Vodovod“, „Toplana“ i „Vidrak“ za 2023. godinu.

Опис није доступан.

Takođe, članovi Gradskog veća su dali saglasnost na izmene i dopune programa za korišćenje subvencija iz budžeta grada Valjeva JP-a za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog sistema Stubo – Rovni „Kolubara“ i JKP – a „Vidrak“ za 2023. godinu.

Utvrđen je predlog prve izmene i dopune programa rada Turističke organizacije Valjevo za 2023. godinu.

Опис није доступан.

Na današnjoj sednici Gradskog veća je prihvaćen predlog odluke o izmeni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Valjeva. Naime, Predškolska ustanova „Milica Nožica“ se obratila Gradskoj upravi sa inicijativom za izmene pomenute odluke, s obzirom na to da je u planu skori završetak radova na adaptaciji zgrade u kojoj je nekada delatnost obavljala OŠ „Milovan Glišić“, kako bi bila privedena nameni, odnosno formiranju dva nova objekta – vrtića, za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Prvi objekat „Mali princ“ se nalazi na adresi Doktora Pitovića broj 6, u njemu će se realizovati celodnevni program i imaće devet grupa sa 200 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.106,99 m2 i poseduje privatnu kuhinju. Drugi objekat „Palčica“ se nalazi na adresi Filipa Kljajića bb. U njemu će se realizovati celodnevni program, imaće 13 grupa i 270 upisane dece. Površina objekta iznosi 1.709.52 m2 i poseduje privatnu kuhinju.

Utvrđena je Odluka o uspostavljanju linije gradskog prevoza putnika, čime je uspostavljena sezonska linija gradskog prevoza 2B – Petnica – Iverak 2. S obzirom na to da je radovna linija koja saobraća do Petnice tokom letnje sezone preopterećena, odlučeno je da se od 1. jula do 31. avgusta pored redovne linije, uvede i sezonska.

Опис није доступан.

Doneto je Rešenje u kome se odbija prigovor Republičkog urbanističkog inspektora Odeljenja Republičke urbanističke inspekcije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za urbanističko – arhitektonsku razradu lokacije za potrebe izgradnje stambeno poslovnog objekta apartmanskog tipa na Divčibarama, kao i Zaključak o izmeni predloga Odluke o razmeni nepokretnosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X