мај 17, 2024
Valjevo

Završena mala matura: Polagalo je 64.100 učenika, liste želja do 30. juna

Podelite post:

 

 

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević na konferenciji u Vladi Republike Srbije povodom okončanja i realizacije završnog ispita, čestitao je učenicima osmog razreda na uspešno obavljenom završnom ispitu i završetku osnovne škole, kao i svima koji su svojim odgovornim radom omogućili da realizacija završnog ispita protekne u najboljem redu.

Zahvaljujući viziji, inventivnosti i kontinuiranom ulaganju Vlade Republike Srbije u razvoj IKT sistema i digitalizacijom kompletnog procesa i dodatnim ulaganjima u opremu, Vlada je omogućila sigurniji i transparentniji proces polaganja završnog ispita, kao i mogućnost da roditelji sve korake za završetak osnovne i upis u srednju školu, umesto na 7 mesta, obave elektronski na jednom mestu – portalu Moja srednja škola.

U ovoj školskoj godini, u junskom roku završnom ispitu pristupio je 64.100 učenika osmog razreda, odnosno 99.7% generacije i 1.137 polaznika funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih ili 72% prijavljenih. Učenici i polaznici koji nisu bili u mogućnosti iz opravdanih razloga da pristupe završnom ispitu u junskom roku moći će to da urade u avgustu, tačnije 16-18. avgusta, uz sprovođenje iste procedure kao u junskom roku“, naveo je ministar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X