мај 11, 2024
Valjevo

Održan treći protest “Valjevo protiv nasilja”

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

U Valjevu je održan treći protest “Valjevo protiv nasilja”. Uz već poznate zahteve sa protesta u Beogradu, sinoć je pročitana i poruka kanadskoj kompaniji „Eurolitijumu“ u kojoj su istakli da „neće dati da nam zavičaj pretvore u prašinu, niti dozvoliti da nam zatruju domovinu“.

Опис није доступан.

Gradskom rukovodstvu su poručili da radi u interesu grada, a ne da podržava sponzorstva gradskih manifestacija i sportskih klubova od strane “Eurolitijuma”.

“Ne trebaju nam vaše donacije koje ćemo plaćati životima! ”, rečeno je na protestu.

Protestu u Valjevu prdružili su se i pojedini građni Mionice .

Опис није доступан.

Građanima se obratila i glumica Milena Pavlović koja je rekla da „nijedan čovek, ako je čovek, nije ostao ravnodušan na tragedije koje su se dogodile i da smo svi pozvani da takve tragedije ne zaboravimo i učinimo i najmanje šta je do nas da se tako nešto nikada ne ponovi“.

Ona je upitala „da li je pošteno da bilo koji čovek, bilo kog zanimanja, zbog svog iznetog stava i različitog mišljenja strada i trpi nasilje. Nije malo što je Valjevo reklo stop nasilju“, istakla je Milena Pavlović.

Опис није доступан.

Tokom šetnje, protestna kolona zaustavila se ispred prostorija „Eurolitijuma“, gde je ostavljen protestni plakat s porukom “Marš iz Valjeva”.

Опис није доступан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X