април 14, 2024
Valjevo

Stižu tropske temperature i do 40 stepeni

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Meteorolog Ivan Ristić najavio je prave letnje temperature u narednim danima, a kako ističe već od druge polovine jula na vreme u Srbiji uticaće afrički anticiklon Lucifer koji će doneti temperature i do 40 stepeni.

Prema rečima meteorologa Ristića u Srbiji će u sredu, četvrtak i petak biti nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima, a ponegde se očekuju nepogode i grad. 

Za vikend nas prema prognozi meteorologa očekuje postepena stabilizacija vremena.

Vreme narednih dana

Sledeće sedmice zadržaće se umereno toplo letnje vreme sa najnižom jutarnjom od 14°C do 19°C a najvišom dnevnom od 27°C do 32°C.

Ristić napominje da će u tom periodu u Srbiju stići malo afričkog vazduha i sa njim puno sunca i prave letnje temperature tako da će maksimumi u našoj zemlji biti od 30°C do 35°C.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Od druge polovine meseca dolazi do porasta temperatura, te se tako već oko 20. jula u nekim delovima zemlje očekuje i do 40 stepeni.

– U drugoj polovini jula na vreme kod nas uticaće afrički anticiklon po imenu Lucifer, koji će doneti letnje žege i tropske temperature ponegde i do 40°C već oko 20. jula – kaže meteorolog.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X