јул 27, 2024
Valjevo

Održan četvrti „Valjevo protiv nasilja“ okupljeni građani tražili „pravdu za Katarinu“

Podelite post:

 

 

Foto: valjevonadlanu

Večeras u Valjevu na Gradskom trgu održan je četvrti protesni skup „Valjevo protiv nasilja“. Kako je i bilo najavljeno na protestu su govorili glumac, Hadži Nenad Maričić .

Опис није доступан.

Na skupu je govorila i Emilija Milenmović, studentkinja FPN .

Опис није доступан.

Okupljenim građanima se takođe obratio Branislav Ivković advokat, uhapšene policajke Katarine Petrovi,  koja se nalazi u Centralnom zatvoru u Beogradu, koja je osumnjičena da je iznela u javnost podatke iz dokumentacije MUP -a Srbije. Gradjani su nosili transparente na kojima je pisalo „PRAVDA ZA KATARINU“.

Опис није доступан.

Advokat Branislav Ivković je rekao da Katarina Petrović njegova klijentkinja nije više mogla da trpi laži i želela je da Srbija sazna istinu.

„Ja vam danas neću pričati o zakonima i krivičnim delima jer svi znamo da živimo u državi ogoljenog nasilja i apsolutnog bezakonja. Juče je žrtva bio Aleksandar Obradović, danas Katarina Petrović, a sutra će biti neko od nas. I zato sa ovog mesta poručujemo svima koji su umislili da pobegnu od pravde i istine, ukoliko do sledeće nedelje naša Katarina ne bude puštena, ne bude na slobodi, Valjevo će doći u Beograd. Pozvaćemo celu Srbiju. I nećemo se vratiti u Valjevo bez nje“, poručio je sa govornice advokat Branko Ivković.

На слици може бити: 6 особа, људи се осмехују и текст

Nakon govora organizovana je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama i pored valjevskog MUP-a, gde su građani skandirali Kaćo, Kaćo i krenuli dalje u protesnu šetnju Uzun Mirkovom, Pantićevom, Žikice Jovanović, vratvši se ponovo na Gradski trg, gde je protesna šetnja završena.

Опис није доступан.

Опис није доступан.

Опис није доступан.

Protest je protekao mirno. Tehničku podršku protestu pružio je Valjevski pokret otpora.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X