јул 27, 2024
Valjevo

Policajki iz Valjeva određen pritvor do 30 dana

Podelite post:

 

 

 

Foto: Arhiv

Policajki iz Valjeva Katarini Petrović, određen je pritvor do 30 dana zbog, kako se navodi u odluci Višeg suda u Beogradu, mogućeg ponavljanja dela koje joj se stavlja na teret. Njen advokat ističe da elemenata krivičnog dela koje joj se stavlja na teret – nema.

Katarini Petrović se na teret stavlja da je zloupotrebila službeni položaj jer je poslanici Mariniki Tepić poslala izveštaj u kojem se potvrđuje da je N.P. u martu izazvao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom narkotika i alkohola.

Da je N.P. nezgodu izazvao pod dejstvom kokaina i alkohola govorila je poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Narodnoj skupštini, a zatim je nekoliko dana kasnije dobila potvrdu od policajke iz Valjeva, rekao je za N1 Branko Ivković, advokat Katarine Petrović.

“Dok je bila na poslu bio joj je uključen TV, tekla je rasprava u Skupštini. Bukvalno, žena je reagovala impulsivno, ljudski. Svesna je da u krajnjoj liniji to jeste neka vrsta disciplinskog prekršaja i poslala zarad utvrđivanja prave istine”, rekao je advokat Ivković.

Nekadašnji direktor „Elektromreža Srbije“ N.P. izazvao je saobraćajnu nezgodu na Dedinju u martu. Dve žene su povređene i odmah prevezene u Urgentni centar.

Afera „Meklaren“ od početka izaziva kontroverze zbog toga što nije bilo poznato kako je do nezgode sa skupocenim automobilom došlo i šta je sa počiniocem.

Krajem juna poslanica SSP-a Marinika Tepić objavila je policijski dokument. Dve nedelje kasnije, 3. jula popodne, policija je zakucala je na vrata ne Nikole Petrovića već policajke iz Valjeva, privedena je prvo na 48 sati, a od  je u Centralnom zatvoru u Beogradu.

“Njoj tako piše u rešenju. Faktički određen je pritvor jer postoji opasnost da ponovi krivično delo, koje i ne postoji”, kaže advokat .

Na pitanje kako ne postoji zloupotreba službenog položaja ako je neki policijski dokument prosledila nekom drugom, advokat objašnjava šta još treba da se desi da bi ovo krivično delo postojalo.

“To nisu zloupotrebe službenog položaja. Krivični zakonik je jasan. Bitno je da li ima pribavljanje koristi, što ovde nije u opticaju. A može i da se nanese šteta, što takođe nije u opticaju, jer su ti podaci već bili u opticaju”, pojasnio je advokat.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X