април 29, 2024
Valjevo

Šesti protesti ‘Valjevo protiv nasilja“: „Hoćemo uređenu državu“

Podelite post:

 

 

 

Foto: valjevonadlanu

Sinoć je održan šesti protest „Valjevo protiv nasilja“, na kojem su govorili Student FPN, Pavle Cicvarić i Politikolog i profesor Beogradskog Univerziteta Čedomir Čupić.

Student FPN, Pavle Cicvarić, targetiran od strane pojedinih ministara u aktuelnoj vladi Republike Srbije, na šestom uzastopnom protestu “Valjevo protiv nasilja” poručuje da svi moramo da se pojavljujemo na protestima i ne dozvolimo dalje omalovažavanje:“Srbija je bolesna, Srbija je oronula, Srbija je opljačkana! „

Опис није доступан.

“U Ustavu Republike Srbije piše da je Srbija demokratska država, gde se neguje kultura nenasilja, gde je sloboda izražavanja – dostupna svima. U praksi to nije danas tako. Srbija je bolesna, Srbija je oronula, Srbija je opljačkana“.

Опис није доступан.

“Nenasilni protesti su jedini način da se nasilnici zaustave i obeshrabre. Protesti su nastali iz očaja, užasa i krika, zbog jedne neosetljive i bezobzirne vlasti na tragediju koja se dogodila. Oni se brane “dešava se svuda po svetu.” Pa, nije Srbija neka zemlja u svetu – hoćemo uređenu zemlju, u kojoj se to ne dešava”, pored ostalog poručuje profesor Čedomir Čupić, kao i da je neophodna odgovorna opozicija koja će poštovati stavove i zahteve građana. Katarina Petrović je primer pravog patriote i čoveka od poziva .

Опис није доступан.

Sinoćni protest kraju obraćanja obeležen je  puštanjem u vazduh crnih balona na Gradskom trgu. 

Simboličnim puštanjem balona sa imenima gradskog rukovodstva i pojedinih okolnih opština, Branko Ivković, predsednik Valjevskog pokreta otpora, koji je i tehnički organizator protesta, čitao je imena funkcionera SNS, čija su prezimena bila ispisana na tim balonima, od Vladana Malovića i Darka Glišića, preko gradonačelnika Lazara Gojkovića i predsednice Skupštine grada Snežane Rakić, Miloša Milutinovića, načelnika Kolubarskog okruga, do Mladena Simovića sekretara Skupštine, uz poruku – „odleteće!“

Nakon toga, učesnici protesta „Valjevo protiv nasilja“ su nastavili uobičajenu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X