јул 27, 2024
Valjevo

Kampanja „Vozi odmoran“ za bolju bezbednost u saobraćaju

Podelite post:

 

 

Foto: Arhiv

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Upravom saobraćajne policije, Javnim reduzećem „Putevi Srbije“ i Auto moto savezom Srbije započela je kampanju „Vozi odmoran“ koja ima za cilj unapređenje bezbednosti u saobraćaju, kako bi se u vreme letnjih odmora nezgode u saobraćaju svele na minimum.

Umor vozača tokom putovanja na udaljene destinacije jedan je od glavnih uzroka saobraćajnih nesreća koje se neretko završavaju sa teškim povredama ili smrću putnika.

Letnji meseci, pojačan intezitet saobraćaja kako na magistralnim tako i na auto-putevima u našoj zemlji, povod je preventivnih mera koje je preduzela Agencija za bezbednost saobraćaja u okviru kampanje „Vozi odmoran“.
Kampanja je namenjena svim građanima Srbije koji idu na duga putovanja.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević naveo je da je prošle godine kroz Srbiju prošlo četiri miliona putnika.

Da su i ove godine velike gužve na srpskim putevima svedoči činjenica da je samo od početka ove sezone prošlo 1.400.000 vozila i 4.600.000 putnika.

I pored sve većeg broja vozila na putevima Srbije, Uprava saobraćajne policije značajno je unapredila bezbednost saobraćaja.

Tokom kampanje „Vozi odmoran“, predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja obilaziće turističke centre širom Srbije kako bi razgovarali sa građanima i skrenuli im pažnju na bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

Preporuka stručnjaka vozačima je da na put kreću odmorni i da na svaka dva sata prave pauzu kako bi bezbedno stigli na željenu destinaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X