април 20, 2024
Valjevo

Narodni festival ”Miholjski susreti sela” u Popučkama

Podelite post:

 

 

„Narodni festival” će biti održan u subotu, 29. jula 2023. godine na stadionu Fudbalskog kluba ”Polet” u Popučkama.

U okviru celodnevnog programa koji traje od 10 do 18 sati, posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnim igrama, pesmi uz nastup folklornih ansambala i sportskim i kulinarskim nadmetanjima.

Zanimljivost ”Popučanskog narodnog festivala” predstavlja mogućnost učešća publike u događajima manifestacije. Gosti će moći da spremaju gulaš, nadmeću se u narodnom višeboju, kafanskim igrama, turniru u malom fudbalu.

Najmlađe očekuje druženje sa mađioničarem i maskembal. Za pobednike u svim disciplinama obezbeđene su vredne nagrade.

”Miholjski susreti sela” su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se realizuje u saradnji sa gradovima i opštinama širom Srbije u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. U orgnizaciji manifestacije ove godine učestvuje 95 lokalnih samouprava među kojima je i grad Valjevo, uz čiju podršku meštani Popučaka organizuju ovaj događaj. Festival je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu u okviru manifestacije ”Miholjski susreti sela”, koja se prvi put održava u gradu Valjevu, a ovogodišnji domaćini su meštani Popučaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X