јул 27, 2024
Valjevo

Tradicionalna manifestacija „Dani kupine“ održana je juče na Stavama

Podelite post:

 

 

Tradicionalna manifestacija „Dani kupine“ održana je juče na Stavama.

U okviru ove privredno – turističke manifestacije je pored kulturno – umetničkog programa i izložbe domaće radinosti, održan i Gastro fest, medicinsko selo, reli džipova, kao i finalne Seoskih olimpijskih igara.

Prisutnima se obratio zamenik predsednika Skupštine grada Valjeva Viktor Mićić i poželelo dobrodošlicu meštanima, kao i gostima manifestacije.

“Hvala svima što ste danas došli. U ime gradonačelnika grada Valjeva Lazara Gojkovića želim da pozdravim goste, kao i sve one koji su doprineli da današnja manifestacija bude organizovana. Želim svima ugodan boravak, takmičarima i izlagačima želim da svoje proizvode unaprede i dobiju nagrade. Grad Valjevo želi da pomogne selima, da infrastruktura bude bolja i da se u narednom periodu okupljamo u zdravlju i veselju. Želim vam svima dobro zdravlje i dobru sreću”, poručio je Mićić.

Kao i svake godine, nagrađeni su najbolji učenici osnovne i srednje škole na području MZ Stave.

Za najuređeniji zasad kupine prvu nagradu je osvojio Zoran Adžić iz Sitarica, drugu nagradu je osvojio Spasoje Gligorijević iz Suvodanja, dok je treće mesto pripalo Ljubu Stojkoviću iz Stanine Reke.

U kategoriji najveći proizvođač, prvo mesto je osvojio Srboljub Vlajković iz Stanine Reke, drugo mesto Veroljub Stanić iz Suvodanja i treće Marko Petrović iz Suvodanja.

Za najbolje izloženju kupinu, prvu nagradu je osvojio Milan Divnić – Bobova, drugu nagradu sestre Marić iz Suvodanja, dok je treću nagradu osvojio Tomislav Ilić.

Organizatori “Kupinijade” na Stavama su MZ Stave, Udruženje „Zagrljaj“, pod pokroviteljstvom grada Valjeva, a uz podršku Sportskog saveza Valjeva, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Valjevo, Turističke organizacije Valjevo i velikog broja donatora i sponzora.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X