јул 27, 2024
Valjevo

Počele su 36. Tešnjarske večeri, svečanim podizanjem zastave na Trgu Živojina Mišića

Podelite post:

 

 

Zastava Tešnjarskih večeri je i zvanično podignuta , a čast da podignu zastavu imali su članovi crkvenog hora „Hadži Ruvim“. Sinoć je održan koncert  Ane Bekute gde je prisutvovalo više hiljada građana i pored kišovotog vrremena.

На слици може бити: 6 особа, труба, гитара, хармоника, звучник, саксофон, расвета, кларинет и виолина

 

Zbog najave lošeg vremena tradicionalno podizanje zastave kojom se označava početak Tešnjarskih večeri upriličeno je sinoć , a ne prve večeri ovog festivala. Čast da podignu zastavu ove godine imali su članovi crkvenog hora „Hadži Ruvim“ inače ovogodišnji  dobitnici nagrade grada . Dirigent hora Milica Stepanović Babamilkić kaže da hor ove godine obeležava 30 godina postojanja i da dobijena nagrada i podizanje zastave Tešnjarskih večeri puno znače samom horu.

На слици може бити: 12 особа

Podizanju zastave prisustvovao je gradonačenik grada Valjeva Lazar Gojković koji je svim Valjevcima , ali i onima koji u Valjevo dolaze poželeo da uživaju narednih dana .

„Tešnjarske večeri su evo po 36-ti put , najveći gradski festival. Ove godine zaista veliko interesovanje Valjevaca i svih onih koji planiraju da dodju. Zato smo pripremili i lep program od 5. do 12. avgusta na Tešnjarskim večerima predstavićemo sve ono što je najbolje u kulturi Valjeva , tu su i stari zanati i književne večeri , izložbe, tribine , pozorišne predstave i filmske projekcije , alii neka sportska dešavanja. Očekuje nas zaista pet sjajnih koncerata, večeras Ana Bekuta, potom Yu grupa, valjevski muzičari , Divanhana i za kraj najveća regionalna zvezda Zdravko Čolić . Nastavljamo i tradiciju gradova u gostima i ove godine nam je čast da ugostimo Banja Luku i Trebinje  . Siguran sam da je ovo najveća i najznačajnija gradska manifestacija i nadam se da će Valjevci uživati narednih sedam dana,“ rekao je Gojković.

 

На слици може бити: 4 особе, труба, саксофон, виолина, расвета, хармоника и гужва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X