мај 21, 2024
Valjevo

Lajkovčanka Adriana Kostadinović igrala na Evropskom prvenstvu i Balkanijadi za odbojkašice pionirke

Podelite post:

 

 

Lajkovčanka Adriana Ada Kostadinović, najmlađa članica prvog tima Odbojkaškog kluba Železničar, ovog leta je nastupala za pionirsku reprezentaciju Srbije na dva velika takmičenja: Evropskom prvenstvu i Balkanijadi.

U pitanju su odbojkašice do 17 godina, odnosno 2007. godište i mlađe. Bez obzira što ova generacija nije ostvarila visok plasman na navedenim takmičenjima, svakako je vredno zabeležiti da je, posle Stefane Pakić, još jedno dete iz Lajkovca krenulo reprezentativnim stopama.

Adriana je 2008. godište, igra na poziciji korektora i visoka je 187 centimetara.
Dala je solidan doprinos rezultatima naše reprezentacije: nastupala je na svakom meču i osvajala poene, najviše protiv Gruzije na Evropskom prvenstvu – sedam.

Balkansko i Evropsko prvenstvo, jedno za drugim, održani su u Vrnjačkoj Banji. Na Balkanijadi reprezentacija Srbije zauzela je četvrto mesto, dok su na Evropskom prvenstvu naše pionirke bile jedanaeste.

Uprkos takvom plasmanu nisu razočarale jer su u vrlo teškoj grupi, koja je dala šampiona Italiju i trećeplasiranu Hrvatsku, izborile tri pobede.

Posle letošnjih priprema i dva takmičenja sa pionirskom reprezentacijom Adriana je dobila zasluženi odmor, tako da će se uskoro pridružiti pripremama seniorskog tima Železničara.

Foto: OK Železničar Lajkovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X