април 15, 2024
Valjevo

Vlada Srbije usvojila Uredbu za obnovu kuća oštećenih u olujama

Podelite post:

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i opredelila novac za obnovu oštećenih porodičnih stambenih objekata usled dejstva olujnog vetra, grada i kiše u julu ove godine.

U saopštenju se navodi da je Srbiju između 19. i 22. jula pogodilo više olujno-grmljavinskih nepogoda, praćenih jakim pljuskovima, olujnim udarima vetra na momente i orkanske jačine, kao i krupnim gradom veličine od dva do pet, lokalno i više od pet centimetara u prečniku.

Uredbom je obezbeđena bespovratna novčana pomoć za saniranje štete oko 11.000 porodičnih stambenih objekata u svojini građana, kako je do sada utvrđeno na osnovu izveštaja jedinica lokalne samouprave .

Ta uredba stupiće na snagu i pre zakonom utvrđenog roka, kako bi se građanima čiji su objekti oštećeni u što kraćem roku pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na pogođenim područjima.

Članovi Vlade usvojili su i Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći za obnovu porušenih porodičnih stambenih objekata usled dejstva olujnog vetra, grada i kiše u julu i njome su opredeljena sredstva za saniranje štete na deset porušenih stambenih objekata.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X