мај 14, 2024
Valjevo

“Valjevo protiv nasilja”: „Nasilje vlasti više se ne sme trpeti“

Podelite post:

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Sinoć je održan deveti po redu protest “ Valjevo protiv nasilja “ koji je bio i humanitarnog karaktera na kojem se skupljao novac za lečenje naše obolele sugrađanke Katarine Čočović. Sa sinoćnog protesta govornici poručuju, da je vreme da protestne šetnje postanu žestoke i odlučne demonstracije protiv ove vlasti.

Prvi govornik na sinoćnom protestu bio je  Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, podsetio je da su građane Srbije pokrenule dve nezamislive tragedije, masovna ubistva u beogradskoj školi „Ribnikar“ i u okolini Mladenovca.

Опис није доступан.Rada

Rade Radovanović, novinar i dramski pisac poslao je poruku, da se  „nasilje vlasti više ne sme trpeti“. On je konstatovao da se ništa i pored građanskih protesta u celoj Srbiji nije promenilo i zato je predložio da se umesto šetnji od sada organizuju odlučne i žestoke demonstracije.

Опис није доступан.

Ispred pokreta i humanitarne fondacije “Ćale, ovo je za tebe“, govorio je Petar Đurićr je rekao, da je počastvovan što govori u gradu koji ima policajku Katarinu Petrović i uzbunjivača Aleksandra Obradovića i da svaka država ima svoju mafiju ali samo u Srbiji mafija ima svoju državu.

Опис није доступан.

Mi to moramo da zaustavimo, zbog svakog grada u našoj zemlji i zbog naše dece“, zato je vreme da Aleksandar Vulin i Bratislav Gašić završe u zatvorskoj uniformi poručio je Đurić.

Опис није доступан.

Na protestu  je zahtevano od gradskih vlasti da jasno obelodane koliko koštaju svi programi ovogodišnjih „Tešnjarskih večeri“ uključujući i koncert Zdravka Čolića, kao i da budu objavljeni svi ugovori koji su zaključeni sa izvođačima na ovoj manifestaciji da bi se videlo koliko je to koštalo građane, a rok je dat do sledećeg četvrtka i desetog protesta. Zatim su po treći put pročitana imena manjeg broja gradskih i funkcionera SNS, a crni baloni sa njihovim imenima otpušteni u vazduh, uz poruku „oni moraju da odlete“.

Опис није доступан.

Pre početka protestne šetnje prikupljao se i novac za lečenje Valjevke Katarine Čočović, majke dvoje male dece, koja je teško obolela i bori se za život , kojoj za lečenje u Izraelu hitno je potrebna velika suma novčanih sredstava. Pozvani su građani da ovu humanitarnu akciju za našu sugrađanku pomognu i slanjem SMS poruka 1536 na broj 3030.

Опис није доступан.Опис није доступан.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X