април 23, 2024
Valjevo

Gro Poks Valjevo: Počinju pripreme za redovne lokalne izbore

Podelite post:

 

 

Gro Poks Valjevo izdao je saopštenje povodom predstojećih redovnih lokalnih izbora, koji po;inju u petak 14. avgusta a planirani su za april-maj 2024.godine. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Predsednik Izvršnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Nenad Tomašević, koji je i narodni poslanik u Skupštini Srbije u društvu Mirka Jovića od pre nekoliko dana imenovanog za Zamenika Predsednika Izvršnog odbora POKS a ujedno i Koordinatora Izvršnog odbora za Kolubarski okrug, posetiće u petak Valjevo.

U okviru celodnevnog boravka u Valjevu Tomašević i Jović će održati konferenciju za medije.
Planiran je i radni sastanak sa Gradskim odborom POKS Valjevo, kao i poseban razgovor sa članstvom i Savetima Gradskog odbora.

U pratnji Milana Petrovića člana IO POKS iz Vljeva i ĐorĐa Markovića Predsednika GrO POKS Valjevo,Jović i Tomašević će posetiti Mionicu, Lajkovac, Ub i Osečinu gde će proveriti spremnost Opštinskih odbora i Povereništava POKS u tim opštinama za predstojeće lokalne i eventualne Republičke izbore.

Pokret obnove Kraljevine Srbije u kontinuitetu od svog osnivanja 2017. postiže zapažene rezultate u Valjevu i svim opštinama Kolubarskog okruga. Tako je bilo i na Predsedničkim i Republičkim izborima koji su održani 2022.godine.

Ovom posetom i razgovorima POKS kreće u blagovremene pripreme za predizbornu kampanju u koju će krenuti već od septembra meseca.

Gradski odbor POKS Valjevo očekuje da posle ove posete Izvršni odbor stranke postavi Valjevo u sam vrh planova svog delovanja u izborima 2024 godine, kao i da za to obezbedi sve potrebne materijalno tehničke uslove za široku i dugu kampanju koja se planira u Valjevu od jeseni.

U toku ove celodnevne posete, planirani su i sastanci sa potencijalnim koalicionim partnerima za moguću predizbornu koaliciju.

Podsećamo, Pokret obnove Kraljevine Srbije je sačuvao koaliciju sa Novom Demokratskom strankom Srbije Miloša Jovanovića.
U Skupštini Srbije i Gradskoj Skupštini Beograda deluje zajednički poslanički i odbornički klub Koalicije NADA.
To je jedina koalicija koja je preživela posle izbora 2022.godine.

Gradski odbor POKS Valjevo se zalaže za programske predizborne koalicije pa će Predsedniku IO Tomaševiću i njegovom Zameniku Joviću predložiti da se očuva Srpska koalicija NADA koja bi se eventualno proširila sa nekim srodnim političkim strankama, pokretima i udruženjima koji deluju u Valjevu.

Info služba GrO POKS Valjevo“

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X