април 23, 2024
Valjevo

Objavljena rang lista prijavljenih kandidata za popisivače poljoprivrede

Podelite post:

 

 

 

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače za Popis poljoprivrede 2023.

Kako je navedeno na sajtu www.stat.gov.rs, za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije na Rang-listi je naveden termin i mesto za predaju dokumentacije i intervju.

„Objavljivanjem ove Rang-liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i intervjua“, obaveštava RZS.

U slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, RZS naglašava da će redom, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati „ispod crte“, odnosno oni kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na predaju dokumentacije i intervju, dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 1. septembra 2023. u 16 časova.

Konkurs za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava bio je otvoren od 15. do 21. avgusta.

Planirano je da u Popisu poljoprivrede 2023. učestvuje oko 3.000 popisivača, 300 opštinskih i 16 regionalnih koordinatora.

Po popisivaču je predviđeno da bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

Prvi rezultati popisa poljoprivrede očekuju se najkasnije do 31. januara 2024.

Popis poljoprivrede 2023. obuhvatiće poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status (porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i preduzetnika).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X