јун 15, 2024
Valjevo

SSP: Posle neispunjenih obećanja sledi odgovornost!

Podelite post:

 

 

Stranka slobode i pravde izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi, da obećanja koja je u Valjevu dao predsednik Srbije nisu ispunjena. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Više od četiri meseca je prošlo od kada je uvaženi predsednik otvorio fabriku Bizerba. „Naoružan“ dobrim raspolozenjem, uz osmeh, predsednik  je tom prilikom, „pompezno“ najavio milione i milione evra investicija. Poput Don Kihota naoružanog zarđalim oklopom (u slučaju presednika naoružanog zarđalim obećanjima) presednik je nastavio „avanturu“ zvanu „OBEĆAJ, A NE ISPUNI“.

Kratko ćemo se podsetiti najvažnijih presednikovih obećanja:

1- 1. 90 miliona evra za rekonstrukciju regionalne bolnice I idejni projekat koji će biti završen do jula meseca

2- 15 milona evra za halu sportova

3- Gas koji treba da stigne do Valjeva ali prvo u „Bizerbu“ i „Hansgrohe“

Podsećanja radi, još 2017. godine Vlada Srbije je opredelila 5,3 milijarde dinara (oko 45 miliona evra) za obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini. Grad Valjevo je odmah te 2017.g. raspisao javnu nabavku za projektovanje ali je isti tender povučen i obustavljen 2018.g. a krajem novembra iste godine posao izrade projekta rekonstrukcije bolnice, vredan oko 50 miliona dinara, poverava se beogradskoj firmi “ Mašinoprojekt kopring“. Međutim ugovor je raskinut i pored toga što je veći deo projekta završen, pa je raspisana nova javna nabavka za izradu projektne dokumentacije.

Jul dođe i prođe a mi ne znamo da li je idejni projekat rekonstrukcije bolnice završen ili ne, a o početku radova tek da ne govorimo.

Kao Don Kihot opsednut viteškim idealima, presednik je „opsednut“ davanjem obećanja ne mareći ni najmanje što ni jedno obećanje nije ispunio.

Ruku na srce, možda i nema vremena jer se kao i don Kihot i predsednik Vučić bori sa raznim „vetrenjačama“ sa ciljem da „ubere“  još koju godinu vlasti.

Od obećanja se ne živi!

Posle neispunjenih obećanja sledi odgovornost!

Stranka Slobode i Pravde“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X