јул 27, 2024
Valjevo

2. Memorijalna trka „Heroji 126. br VOJIN“ 16. septembra

Podelite post:

 

 

Foto: valjevonadlanu.rs

Dana 16. septembra 2023. godine planirano je održavanje 2. Memorijalne trke „Heroji 126.brVOJIN“, na 5 km i 10 km. Start trke planiran je na vrhu Kraljev sto (1104 m nadmorske visine), ispred spomen obeležja nastradalim pripadnicima 126.brVOJIN.

Staza trke vodi od spomen obeležja do glavnog puta u dužini od 1,5 km, gde se staza nastavlja glavnim putem u dužini od 3,2 km do centra Divčibara (crkve Svetog Pantelejmona) i zatim staza skreće desno do hotela Maljen (300 m), gde je planiran okret i povratak istim putem do Kraljevog stola.

Zbog realizacije 2. Memorijalne trke „Heroji 126.brVOJIN“ na navedenoj deonici kojom će prolaziti staza za trku u vremenu od 12.00 do 14.00 časova važiće privremeni režim saobraćaja.

Molimo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, ovo obaveštenje objavite na svojim portalima radi pravovremenog informisanja javnosti o održavanju gore pomenute aktivnosti i zatvaranja puta.

Ujedno Vas pozivamo da medijski propratite ovu aktivnost i da na taj način sačuvamo tradiciju i uspomenu na naše junake, poručnike Željka Savičića i Sinišu Radića, pripadnike herojske 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja, koji su svoje mlade živote položili u odbrani otadžbine u NATO agresiji 1999. godine na planini Maljen.

Načelnik grupe za moral

Komanda 126.brVOJIN

kapetan I klase, Željko Fodora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

X